Istanbul

Mor un jove de 22 anys per un tret de bala durant els aldarulls a Turquia

Turquia continua convulsa per unes protestes que ja fa cinc dies que duren. Un jove de 22 anys hauria mort per trets disparats durant els aldarulls d'aquesta nit a Turquia. Es tracta de la segona víctima mortal durant els aldarulls. Mentrestant, els treballadors del sector públic estan convocats a fer dos dies de vaga a partir d'aquest dimarts.

RedaccióActualitzat
Els enfrontaments entre els manifestants i la policia a Turquia s'ha cobrat una nova víctima mortal. Segons ha informat la televisió privada NTV, un noi de 22 anys ha mort a l'hospital després d'haver rebut l'impacte d'una bala durant una manifestació al sud del país, a prop de la frontera amb Síria. Ara, la policia turca ha iniciat una investigació sobre les circumstàncies de la mort d'aquest jove, que és la segona víctima que hi ha hagut a causa de les protestes, que ja fa cinc dies que duren. La primera va ser un jove de 19 anys que va morir en ser envestit per un vehicle particular mentre intentava col·locar una barricada per tallar el trànsit.

Mentrestant, els enfrontaments entre la policia i els manifestants s'han tornat a intensificar. Milers de persones han tornat a envair en les últimes hores la plaça Taksim d'Istanbul, epicentre de les protestes que viu el país. La policia hi ha tornat a intervenir amb força i ha dispersat la multitud amb gasos lacrimògens, bales de goma i canons d'aigua. Els manifestants s'hi han tornat amb pedres. Paral·lelament, policies i manifestants s'han tornat a enfrontar al barri de Besiktas, i a la capital, Ankara, també hi ha hagut aldarulls violents. En aquest cas s'han concentrat a la plaça de Kizilay.

La situació es podria complicar més aquest dimarts, després que el sindicat dels treballadors públics Kesk, un organisme que aplega onze sindicats, amb uns 240.000 afiliats, ha convocat una vaga de dos dies en suport dels manifestants i en protesta per la violència policial. La vaga, doncs, és una ramificació més de la protesta derivada de la manifestació a Istanbul de fa una setmana, contra un projecte per aixecar una zona comercial en un parc públic del centre de la ciutat.

Per la seva part, l'oposició ha demanat al primer ministre turc, Recep Tayyip Erdogan, que demani disculpes per l'actuació contundent de les forces de l'ordre a l'hora de reprimir les protestes al carrer. Però Erdogan se n'ha anat de viatge al Marroc, com marcava la seva agenda. Abans d'agafar l'avió, ha descartat que el país visqui la seva "primavera" i ha responsabilitat de tot plegat els extremistes. Així, el cap del govern turc ha descartat que les protestes es puguin comparar amb les que hi va haver a diversos països àrabs del mediterrani fa dos anys.

Els Estats Units s'han mostrat amoïnats per la situació a Turquia i han demanat als uns i als altres que aturin l'escalada de violència.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut