Imatge captada d'un vídeo d'EFETV de l'interior de la base aèria de Los Llanos després de l'accident.
Imatge captada d'un vídeo d'EFETV de l'interior de la base aèria de Los Llanos després de l'accident.
Madrid

Mor un dels militars francesos ferits en l'accident aeri de Los Llanos

Ara són onze els militars morts a conseqüència de l'accident a la base aèria

Actualitzat

Un dels militars francesos ferits dilluns en l'accident a la base aèria de Los Llanos, a Albacete, ha mort aquest dimarts a l'Hospital La Paz de Madrid, on es trobava ingressat, segons fonts del Ministeri de Defensa.

És l'onzena víctima de l'accident de Los Llanos, en què van quedar ferits 21 militars més.

Aquest dimarts a la tarda ha començat l'aixecament dels cadàvers, després que s'hagi acabat de netejar la zona, fins llavors plena de combustible tòxic vessat.

Dos ferits, a punt de ser traslladats a França

Pel que fa als ferits, tots italians o francesos, els que estan en estat més greu són els cinc que han ingressat a la unitat de cremats de l'hospital de La Paz de Madrid. La resta es recupera a l'hospital d'Albacete.

El ministre de Defensa, Pedro Morenés, ha visitat el lloc de l'accident i ha informat que dos dels ferits francesos "estan en condicions de ser traslladats" aquest mateix dimarts al seu país. Es tracta dels ingressats que evolucionen més favorablement. Abans de traslladar-se a la base aèria, Morenés ha visitat els ferits que hi ha a l'hospital d'Albacete acompanyat del seu homòleg francès, Jean Yves Le Drian.

L'accident va passar en el moment de l'enlairament de l'F-16, integrat en el Programa de Lideratge Tàctic (TLP o Tactical Leadership Programme) de l'OTAN. Per causes que encara no se saben, l'avió va perdre força i va impactar en la plataforma d'aparcament i contra algunes aeronaus que hi havia estacionades.

L'avió militar grec va xocar contra cinc avions, dos d'italians i tres de francesos, carregats de combustible i amb els motors engegats perquè eren els següents a enlairar-se. Es va crear una bola de foc i una columna de fum que els bombers -que van activar un protocol especial per l'alta toxicitat del combustible d'aquest tipus d'aeronaus- van trigar més d'una hora a sufocar.

L'OTAN ha obert una investigació sobre les causes de l'accident.

Anar al contingut