Madrid

Mor als 75 anys l'exministre socialista Miguel Boyer per una embòlia pulmonar

Segons ha informat la família, Boyer ha mort als 75 anys a la Clínica Ruber de Madrid, on havia ingressat d'urgència aquest matí

RedaccióActualitzat

L'exministre socialista Miguel Boyer ha mort als 75 anys per una embòlia pulmonar. Segons ha informat la família, Boyer ha mort a la Clínica Ruber Internacional de Madrid, on havia ingressat d'urgència aquest dilluns al matí.

El febrer del 2012, l'exministre va tenir un vessament cerebral. Se'n va recuperar, però ja va haver de deixar de ser conseller Reyal Urbis i de la Red Eléctrica Española.

Nascut a França, Miguel Boyer va ser ministre d'Economia i Hisenda entre el 1982 i el 1985, en el primer govern de Felipe González. Militant del Partit Socialista des de la dècada dels 60, va abandonar-lo breument, però s'hi va tornar a afiliar el 1979 i va ser escollit diputat per Jaén en les eleccions d'aquell mateix any. Entre les actuacions més destacades com a ministre d'Economia, hi ha l'expropiació de Rumasa, la llei d'arrendament urbans i la de la liberalització dels horaris comercials.

El 1996 va abandonar el PSOE després de donar suport públicament al programa del PP. El 1988 es va casar en segones núpcies amb Isabel Preysler, amb qui va tenir una filla. Tenia dos fills més del seu anterior matrimoni amb Elena Arnedo.

Entre tots els organismes on ha treballat i col·laborat, destaca el Comitè de l'Organització Europea per a la Recerca Nuclear (CERN), del qual va ser membre; també va formar part del Comitè d'Experts per a l'Estudi de la Unió Monetària i Econòmica d'Europa.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut