Barcelona

Mor l'exdelegada del govern espanyol a Catalunya Julia García-Valdecasas

Ha mort Julia García-Valdecasas, exdelegada del govern espanyol a Catalunya i exministra d'Administracions Públiques durant l'últim govern d'Aznar. García-Valdecasas ha mort a Barcelona als 65 anys, a causa d'una llarga malaltia degenerativa. De fet, arran d'aquesta malaltia, va renunciar al seu escó de diputada al Congrés ara fa tres anys i es va retirar de la vida política. Valdecasas va ser la primera dona a ocupar el càrrec de delegada del govern espanyol.

Actualitzat
García-Valdecasas ha mort a l'Hospital Clínic de Barcelona, on estava ingressada amb un quadre de pneumònia, que s'ha agreujat les últimes hores. Des de fa uns anys, però, tenia una malaltia degenerativa i, precisament per això, fa tres anys va renunciar al seu escó de diputada del Partit Popular al Congrés.

Llicenciada en Farmàcia, Valdecasas va ser la primera dona a ocupar el càrrec de delegada del govern espanyol. S'hi va estar durant set anys, des del 1996 fins al 2003, que és quan Aznar la va nomenar ministra d'Administracions Públiques. També va ser la primera dona a ocupar aquest ministeri.

Condols

La presidenta del PP de Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, ha lamentat la "greu pèrdua" d'una "gran persona i una extraordinària política". Sánchez-Camacho ha assegurat que García-Valdecasas en les seves diferents responsabilitats públiques va demostrar "dedicació i servei a Catalunya", i ha destacat les seves ganes "d'ajudar les persones". Ha afegit que, malgrat la seva "greu malaltia", va mantenir la seva "lucidesa" fins al final, i que els militants i simpatitzants del PPC, el seu partit, la trobaran a faltar.

La ministra d'Administracions Públiques, Elena Salgado, que ocupa la mateixa cartera que va ocupar Julia García-Valdecasas, ha lamentat el seu traspàs. "Ho sento molt -ha dit Salgado-, ha estat antecessora meva, sempre veig el seu retrat quan arribo al ministeri i sempre he tingut sentiments d'afecte i amistat cap a ella que li he fet arribar".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut