Londres

Mor el cantant i un dels fundadors dels Bee Gees, Robin Gibb

Robin Gibb, cantant i un dels fundadors del grup britànic Bee Gees, ha mort als 62 anys a Londres a causa d'un càncer de còlon i de fetge. Robin era el germà mitjà dels tres que inicialment formaven la banda, al costat de Barry i Maurice, de qui era germà bessó i que va morir el 2003.

RedaccióActualitzat
Com a vocalista, Robin Gibb es va fer famós pel seu característic "vibrato", present a pràcticament totes les cançons del grup, que va fer furor a les pistes de ball dels anys 70. Malgrat que va abandonar la banda en diverses ocasions, va interpretar la majoria de peces mítiques del grup, com ara "Saturday Night Fever", "How Deep is Your Love" o aquesta, "Staying Alive", tema principal de la banda sonora de "Febre del dissabte nit".




Tot i que havien nascut a Manchester, els germans van començar la seva carrera musical a Austràlia, on es va traslladar amb la seva família el 1958 i on van presentar amb gran èxit un programa de televisió setmanal. El 1967, quan els Gibb van tornar al Regne Unit, la seva carrera va fer el salt amb composicions de rock psicodèlic com "New York Minning Disaster 1941".

Va ser als anys 70 quan Bee Gees es van consagrar com un dels grups més influents del moment, sota la batuta del productor Arif Mardin i gràcies a la seva participació en la banda sonora de "Febre del dissabte nit", el 1977.

Durant els anys 60 i 70, el trio es va convertir en referent inqüestionable de les pistes de ball d'arreu i va vendre més de 200 milions de discos. Als 80, però, els tres germans van caure en l'oblit i el 2001 Robin Gibb, que va rebre l'Orde de l'Imperi Britànic de la mà de la reina Elisabet II, va iniciar la seva carrera en solitari, a més d'escriure i produir per altres artistes com Barbara Streissand o Jimmy Ruffin.

Robin Gibb tenia càncer de còlon i estava en coma en una clínica privada de Londres arran d'una pneumònia des de mitjans d'abril. En el seu web oficial, la família ha anunciat "amb gran tristesa" la mort de l'artista després d'una llarga lluita contar el càncer. La família ha demanat també que es respecti la seva intimitat en aquests moments difícils.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut