Roser Bofill
Roser Bofill
Bercelona

Mor als 80 anys Roser Bofill, directora de "Foc Nou" i "El Ciervo"

La periodista Roser Bofill Portabella (Barcelona, 1931), que durant molts anys va dirigir les revistes "El Ciervo" i "Foc Nou" i que va ser mestra de periodisme religiós, ha mort avui a la capital catalana. El funeral per Roser Bofill, que va ser la dona del també periodista Llorenç Gomis, s'oficiarà dijous que ve al matí al tanatori de Sant Gervasi de Barcelona.

RedaccióActualitzat
La periodista Roser Bofill Portabella (Barcelona, 1931), que durant molts anys va dirigir les revistes "El Ciervo" i "Foc Nou" i que va ser mestra de periodisme religiós, ha mort avui a la capital catalana.

El funeral per Roser Bofill, que va ser la dona del també periodista Llorenç Gomis, s'oficiarà dijous que ve al matí al tanatori de Sant Gervasi de Barcelona.

Bofill, que va rebre la Creu de Sant Jordi el 2006, va formar part d'una de les primeres promocions de l'escola de periodisme del CIC -antiga escola oficial de periodisme, vinculada a l'Església- i va ser directora, al costat del seu marit Llorenç Gomis, de la revista "El Ciervo" des de 1990; va continuar sent-ho en solitari després de la mort del seu marit en l'any 2005.

També va dirigir la revista "Foc Nou" des de poc després de la seva creació, el 1974, i actualment era l'editora d'aquesta publicació. També formava part de la generació de laics als quals va marcar profundament el Concili Vaticà II i la figura de Joan XXIII, i va participar activament en la difusió de l'obertura i renovació conciliar a Catalunya.
Moltes vegades va representar la veu de les dones dins de l'Església i va ser una de les impulsores i primera presidenta de l'associació de revistes en català, APPEC.

Professora de la Facultat de Comunicació Blanquerna i molt unida a la família de Maragall, va col·laborar en la campanya de Pasqual Maragall a la presidència de la Generalitat l'any 2003.

Vinculada a la població de Viladrau (Osona), va impulsar i va dirigir durant 25 anys l'edició de les Monografies del Montseny i va ser presidenta de l'Associació d'Amics del Montseny.
Anar al contingut