Cadis

Mor als 66 anys el guitarrista Paco de Lucía

El guitarrista Paco de Lucía ha mort als 66 anys. L'artista ha tingut un infart a Cancún, a Mèxic, on passava llargues temporades des de feia anys. Paco de Lucía està considerat un dels millors músics flamencs de la història. El Taller de Músics situa l'artista com a "gran referent" per al flamenc contemporani.

RedaccióActualitzat

El guitarrista flamenc Paco de Lucía ha mort als 66 anys, segons han confirmat fonts de l'Ajuntament d'Algesires, a Cadis, la seva ciutat natal. El consistori ha decretat tres dies de dol oficial. L'artista ha tingut un infart quan era a la platja amb els seus fills a la zona de Cancún, a Mèxic. El guitarrista ha començat a sentir-se malament i l'han traslladat a un centre sanitari, on no han pogut evitar la seva mort.

El director del Taller de Músics, Lluís Cabrera, ha explicat que considera Paco de Lucía un "referent" del flamenc contemporani i de la música en general. En declaracions a Catalunya Ràdio, Cabrera ha elogiat l'artista com a continuador dels primers guitarristes solistes com Ramón Montoya, Manolo de Huelva i Manolo Sanlúcar.

Francisco Sánchez Gómez, conegut per tothom pel seu nom artístic, Paco de Lucía, ha rebut nombrosos guardons al llarg de la seva carrera. A finals dels 60 coneix Camarón de la Isla, amb qui crea una mítica unió musical del flamenc més ortodox. Junts van gravar deu discos entre el 1968 i el 1977. I després, algunes vegades junts i altres per separat, van ser precursors d'un flamenc més popular i mestís, i van entrar també en el terreny del pop, el rock i el jazz.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut