Barcelona

Mor Muriel Casals per les ferides causades per l'accident amb una bicicleta

La diputada de Junts pel Sí i expresidenta d'Òmnium ha mort aquesta matinada a l'Hospital Clínic

RedaccióActualitzat

La diputada de Junts pel Sí i expresidenta d'Òmnium Cultural ha mort a la 1 de la matinada a l'Hospital Clínic. En les últimes hores, l'estat de salut de Muriel Casals, de 70 anys, havia empitjorat després de l'accident amb una bicicleta a Barcelona.

La mort de Casals l'ha fet pública en un comunicat Junts pel Sí a primera hora d'aquest matí. Junts pel Sí expressa el condol a la família i als amics, i reconeix la seva trajectòria i el seu servei al país. Asseguren que la història recent no hauria estat la mateixa sense la seva aportació.

Funeral íntim

El grup parlamentari diu que es farà un funeral íntim aquest dilluns per als més propers i un acte de comiat en els pròxims dies perquè tothom hi pugui assistir. La família agraeix les mostres de suport rebudes i demana que es respecti al màxim la seva intimitat.

Diumenge a la tarda, el cos de Muriel Casals ha estat traslladat al tanatori de la Ronda de Dalt, on es fa la vetlla.

Òmnium Cultural i altres entitats de les quals Muriel havia format part, han demanat a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que la cambra aculli un acte de reconeixement. La petició es vehicularà dimarts a la reunió de la mesa del Parlament. L'acte es podria fer dijous a la tarda.

Nascuda a Avinyò el 1945, Muriel Casals va dedicar gran part de la seva carrera a la defensa de les llibertats i la identitat catalana. Els últims anys va convertir-se en un personatge clau en el procés polític català.

Muriel Casals, hospitalitzada per un accident amb un ciclista

L'expresidenta d'Òmnium i presidenta de la comissió sobre el procés constituent va patir un traumatisme cranioencefàlic i una fractura a la pelvis el 30 de gener en ser atropellada per una bicicleta quan caminava per Barcelona.

Muriel Casals va ser ingressada a l'UCI de l'Hospital Clínic de Barcelona, on ha estat dues setmanes. Des del primer moment el seu estat va ser estable dins la gravetat, una situació que es va anar agreujant fins arribar al fatídic desenllaç.

La notícia de l'accident va generar, des del primer moment, moltes mostres de suport, sobretot entre la classe política. La majoria de líders i polítics d'associacions i dels partits catalans li van enviar tuits en què manifestaven la seva proximitat i amistat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut