Sant Joan Despí

Montilla treu importància a les al·legacions de Reus i Tarragona sobre les vegueries

Montilla confia a aprovar la llei de vegueries. El president de la Generalitat ha dit que no té constància que hi hagi alcaldes socialistes que estiguin en contra de la llei. En unes declaracions a "Els matins" de TV3, Montilla ha explicat que el mateix president de la federació de municipis va votar a favor del projecte de vegueries i ha tret importància a les al·legacions d'alcaldes com Reus i Tarragona perquè no estan en contra de la divisió territorial de Catalunya en vegueries.

Actualitzat
Montilla no té constància que hi hagi alcaldes socialistes que estiguin en contra de la llei de vegueries. "El president de la federació de municipis va votar a favor del projecte de vegueries a la comissió que hi ha a la comissió de govern local. Els alcaldes de Reus i Tarragona defensen temes que tenen relació amb el seu municipi, però no estan en contra de la divisió de Catalunya en vegueries", ha declarat el president de la Generalitat a "Els matins" de TV3.

El president de la Generalitat ha dit que entén que la creació de les vegueries comportarà la desaparició de les diputacions, ja que no tindran sentit. I en aquest sentit ha explicat que la intenció no és crear més administracions, sinó apropar-la al ciutadà i simplificar l'administració, i per això encara s'està treballant en aquest sentit.

Ausàs: "Serà abans d'acabar la legislatura"

També el conseller de Governació, Jordi Ausàs, s'ha mostrat convençut que el Parlament aprovarà la llei abans d'acabar la legislatura. En unes declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Ausàs ha tret importància a les al·legacions que s'han presentat al projecte, ja que no en qüestionen l'esperit i ha afirmat que una de les primeres vegueries que es crearà serà la de les Terres de l'Ebre.

No descarta avançar les eleccions

El president de la Generalitat, José Montilla, ha assegurat en una entrevista al programa "Els matins" de TV3 que pretén esgotar la legislatura, tot i que no descarta un avançament electoral. José Montilla també s'ha referit a la futura i esperada sentència sobre l'Estatut del Tribunal Constitucional. En aquest sentit, ha demanat que es deixi d'especular i ha afegit que el govern el que fa és desplegar l'Estatut.
Anar al contingut