Un Montilla somrient abans de començar a sopar
El president català va fer una crida a lluitar contra la corrupció.
El Vendrell

Montilla repta Mas a deixar el seu escó si la justícia certifica el finançament irregular de Convergència

El primer secretari del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, ha desafiat Artur Mas a deixar el seu escó si la justícia confirma la presumpta relació entre el finançament de Convergència i l'adjudicació d'obra pública. Montilla ho va dir divendres a la nit, durant el tradicional sopar amb militants al Vendrell i després que el president de CiU qualifiqués d'inconcret l'informe de l'Agència Tributària que apunta a un finançament irregular. Montilla va fer una crida a no abaixar la guàrdia davant la corrupció perquè malmet la confiança en la política.

Actualitzat
El presumpte finançament irregular i el cobrament de comissions per part de Convergència apuntat en la investigació del "cas Palau" continua donant artilleria als seus rivals polítics. José Montilla ha considerat "poc seriós" que Artur Mas qualifiqui d'inconcret un informe que apunta a una trama que vincula adjudicació d'obra pública, el Palau i presumptes pagaments directes i indirectes a un partit. El president català ha demanat prudència per no desvirtuar la presumpció d'innocència, però ha instat a treballar per aclarir els fets i posar fi als dubtes. "No podem tancar els ulls davant de les dades i indicis que s'amunteguen", ha conclòs.

El líder dels socialistes catalans ha carregat també contra CiU per la seva posició sobre la independència de Catalunya, i ha assegurat que no es pot confiar en aquells que "practiquen l'independentisme de cap de setmana, mentre durant la setmana es mostren ambigus i quan poden pacten amb el PP". Ha reiterat que el PSC no creu en la independència, i ha defensat que els socialistes catalans tenen l'Estatut com a norma bàsica i la senyera com a bandera, i els defensaran "fins al final".

Montilla ha emplaçat els militants presents a l'acte a treballar enèrgicament per a les eleccions catalanes de la tardor vinent, que, malgrat mostrar-se convençut de les seves possibilitats, ha pronosticat intenses.
Anar al contingut