Badajoz

Monago: "Catalunya és insaciable i ni compleix ara ni complirà l'objectiu de dèficit que se li marqui"

El president extremeny ha dit que parlar d'asimetria en l'objectiu de dèficit "és permetre al que va incomplir que possiblement continuï incomplint" i ha demanat el mateix tracte amb l'objectiu que "tots els espanyols, amb independència de la comunitat on viuen, facin l'esforç", ja que "del que es tracta no és de salvar Catalunya o Extremadura, sinó de salvar el conjunt d'Espanya".

RedaccióActualitzat
Mariano Rajoy té un problema a casa. Mitja dotzena dels anomenats barons territorials del PP s'han manifestat, en les últimes hores, en contra de la intenció del govern espanyol d'aplicar una flexibilització asimètrica del dèficit. Extremadura, Galícia, Aragó, Extremadura i La Rioja han estat les comunitats que han rebutjat que algunes puguin tenir un límit de deute superior al d'altres i, per tant, se suavitzin les exigències per a Catalunya. Fent cas omís de les peticions de Rajoy perquè tinguin amplitud de mires i generositat, aquests cinc governs autonòmics populars reclamen que hi hagi un objectiu de dèficit igual per a tothom.

El Ministeri d'Hisenda ja està estudiant mesures per compensar aquestes autonomies, que tenen en el president d'Extremadura el portaveu més eloqüent. Precisament, en les últimes hores, en una entrevista radiofònica a la cadena COPE, José Antonio Monago ha afirmat que Catalunya és "insaciable" i que mai no complirà cap objectiu que se li marqui. "Catalunya és insaciable. Sé que Catalunya ni compleix ara ni complirà l'objectiu de dèficit que se li marqui, i, si se li posa l'1,8, el sobrepassarà, i, si se li posa el 2, el sobrepassarà, i, si se posa el 3, el sobrepassarà. Gravin aquesta conversa i d'aquí a un any en parlem", ha sentenciat.

Pel president extremeny, parlar d'asimetria en l'objectiu de dèficit "és permetre al que va incomplir que possiblement continuï incomplint", i es pregunta: "Aleshores, jo, per què vaig complir?". Monago, en aquest sentit, ha recordat que va fer un ajust per ser la comunitat amb menys dèficit, per la qual cosa no li valen "tractes diferencials, amb un 35% d'atur, una alta dispersió geogràfica i 1.100.000 d'habitnats en 42.000 quilòmetres quadrats sense infraestructures".

En qualsevol cas, Monago ha dit que no està demanant un tracte diferencial per a Extremadura, sinó que demana "el mateix tracte" amb l'objectiu que "tots els espanyols, amb independència de la comunitat on viuen, facin l'esforç", ja que, "del que es tracta no és de salvar Catalunya o Extremadura, sinó de salvar el conjunt d'Espanya".

Monago, finalment, ha admès que en la qüestió del dèficit hi ha una "discrepància important" entre diferents territoris, "en alguns casos amb el mateix signe polític; en aquest cas, del PP".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut