Moscou

Mig miler d'incendis encara cremen els boscos de Rússia i un dels focs amenaça la central nuclear de Sarov

Del mig miler de focs que cremen a Rússia, un amenaça la central nuclear de Sarov, al centre del país. Mentrestant, a la capital, el vent ha obligat de nou als ciutadants de Moscou a prendre mesures contra el fum provocat pels incendis que assolen el país. El monòxid de carboni és cinc vegades superior al recomanable.

Actualitzat
Al voltant de mig miler d'incendis continuen cremant àrees boscoses de Rússia, segons a informat el ministeri per a situacions d'emergència rus. D'aquest mig miler, un dels focs amenaça la central nuclear de Sarov, al centre del país.

El primer ministre, Vladimir Putin, està previst que es desplaci aquest dilluns a les zones afectades per comprovar de primera mà com evolucionen les tasques d'extinció.

Segons el govern rus, els incendis d'aquest estiu han devastat més de 850 mil hectàrees de bosc. Grups ecologistes, però, asseguren que les autoritats amaguen informació sobre la magnitud del desastre.


Mentrestant, a la capital, el vent ha trencat la treva de fa uns dies que havia dissipat el fum al cel de Moscou. El vent ha obligat un altre cop als ciutadans de la capital russa a tancar finestres i portes i a utilitzar mascaretes per sortir al carrer.

La concentració de monòxid de carboni és cinc vegades superior a la recomanable, això fa que fins i tot les alarmes antiincendis s'activin soles.

Per aquest dilluns s'esperen canvis en el temps, que podrien millorar la situació. A causa de l'onada d'incendis que arrasa Rússia aquest estiu, ha entrat en vigor la prohibició d'exportar cereals aprovada pel govern rus fa uns dies.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut