Washington

Microsoft i Yahoo! negocien una fusió amistosa

El serial tecnològic de l'any podria acabar en fusió. Així ho apunten els mitjans nord-americans que asseguren que Microsoft i Yahoo! haurien limat diferències i estarien buscant un acord amistós. Després de mesos de divergències, amb oferta rebutjada i ultimàtum inclosos, el gegant de la informàtica podria sortir-se amb la seva i fer-se amb el portal d'internet. Les dues companyies ja estarien negociant i, ara, les diferències se centrarien en la quantitat que ofereix Microsoft. Aquestes especulacions ja han aconseguit augmentar la cotització de Yahoo! a la borsa.

Actualitzat
Microsoft i Yahoo! sembla que han apostat finalment per la negociació d'una fusió amistosa. Així ho publiquen els diaris "The New York Times" i "The Wall Street Journal". Segons asseguren, les dues companyies haurien decidit acostar posicions després de mesos de divergències en què Yahoo! va arribar a rebutjar una oferta i Microsoft va respondre amb un utimàtum abans de llançar una OPA hostil.

El silenci en què viuen totes dues empreses sembla indicar que les informacions dels diaris nord-americans són certes. De fet, el termini de l'amenaça de Microsoft va expirar el 26 d'abril i la companyia propietat de Bill Gates no ha emprès cap acció concreta. Tot sembla indicar que les ambdues empreses estarien negociant intensament per arribar a un acord. Les diferències se centren ara en l'oferta de Microsoft i sembla que el gegant informàtic estaria disposat a augmentar-la.

"The New Yor Times" assegura que Microsoft ha acceptat finalment elevar la seva oferta de compra sobre Yahoo! en "diversos dòlars" per títol, tot i que no concreta la quantitat. "The Wall Street Journal" coincideix amb aquesta versió i afirma que ambdues companyies estan explorant la possibilitat d'una unió amistosa. L'acord, però, no seria imminent i encara ha de madurar.

De moment aquest rumors de fusió han motivat que es disparés la cotització de Yahoo! a la borsa. Una setmana després que expirés l'ultimàtum, les accions es cotitzaven a la borsa de Nova York a 28,67 dòlars, un 6,92% més.

L'estira i arronsa de dos gegants tecnològics

Microsoft va fer pública, el 31 de gener de 2008, una oferta de 44.600 milions de dòlars, 31 dòlars per títol, per adquirir Yahoo!. El portal fundat per Jerry Yang va rebutjar l'oferta i l'empresa de Bill Gates va contraatacar anunciant una OPA hostil. Microsoft donava a Yahoo! temps fins al 26 d'abril per acceptar l'oferta, si no executaria la compra.

Tot plegat ha enrarit l'ambient entre les dues empreses i han anat canviant les cotitzacions de les accions. De fet, la primera oferta de Microsoft, que es va comprometre a pagar part dels 44.600 milions amb accions pròpies, ha baixat tant com els seus títols. Ara per ara, l'oferta seria de 42.400 milions de dòlars o 29,4 dòlars per acció. "The Wall Street Journal" assegura que Microsoft estaria disposat a pagar fins a 33 dòlars per títol, xifra que segueix sent baixa per alguns dels grans accionistes del portal d'internet. Inicialment s'apuntava que Yahoo! no vendrà per menys de 40 dòlars l'acció, però el "The New York Times" assegura que el consell d'administració veuria amb bons ulls una oferta de 37 dòlars. De moment, les dues companyies guarden silenci sobre els detalls de la negociació.
Anar al contingut