Martin Schulz, Angela Merkel i François Hollande
Martin Schulz, Angela Merkel i François Hollande van sopar junts ahir divendres a Estrasburg
Estrasburg

Angela Merkel descarta la quitança del deute grec reclamada pel nou govern d'Alexis Tsipras

La cancellera alemanya assegura que ja han condonat milers de milions d'euros a Grècia i no és possible tornar a negociar el deute

RedaccióActualitzat

Resposta contundent d'Angela Merkel, en una entrevista en un diari alemany, al nou govern grec que ahir va dir que no negociarà amb la troica i que, amb les condicions actuals, no pagaran el deute.

La cancellera descarta condonar el deute grec i assegura que ja hi ha hagut una renúncia voluntària dels creditors privats i dels bancs a recuperar milers de milions d'euros en préstecs firmats amb Grècia.

Merkel fa referència a l'operació financera de fa 3 anys, quan Grècia va bescanviar títols de deute per altres de menys rendibles, fet que va representar, a la pràctica, una condonació d'uns 100.000 milions d'euros. Per Merkel, no és possible tornar a negociar una part d'aquest deute.

La cancellera també ha dit que Europa continuarà sent solidaria amb Grècia, com ha fet amb tots els països afectats per la crisi, sempre que mantinguin els compromisos amb l'aplicació de les reformes i mesures d'estalvi.

Després de les polèmiques declaracions del nou ministre de Finances grec, Iannis Varufakis, divendres a la nit van sopar junts a Estrasburg la cancellera alemanya, el president francès i el president del Parlament europeu, Martin Schulz. Després de la trobada, ni Merkel ni Hollande van fer declaracions. Però es creu que el motiu del sopar era buscar vies de conciliació amb el nou govern grec i la seva petició de renegociació del deute.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut