Barcelona

Mas demana que s'aparquin les diferències partidistes i no descarta que hi hagi més d'una llista si és amb un únic punt comú

El president Mas creu que l'Estat el vol inhabilitar perquè no es pugui presentar a les eleccions

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat alerta Esquerra Republicana que presentar llistes separades i amb programes diferenciats en unes hipotètiques eleccions avançades no deixaria clar el resultat. Tot i mostrar-se obert a altres opcions, el president aposta per una llista unitària, amb un únic punt comú perquè tothom interpreti de forma clara quina és l'opinió dels catalans sobre la independència.

Artur Mas, en una entrevista al programa "El matí de Catalunya Ràdio", ha demanat que s'aparquin les diferències partidistes per una sola vegada, davant la transcendència del moment, i ha insistit en la llista unitària.

Mas s'ha mostrat disposat a sentir altres propostes però sempre respectant que l'objectiu final sigui garantir la consulta amb un resultat clar:

"El resultat de la consulta ha de ser inequívoc. A Madrid els hi hem de donat mastegat, perquè no el puguin malinterpretar"

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assenyalat que ja havia advertit Mariano Rajoy en diverses ocasions, i l'última en la carta que li va enviar, que el pas següent eren les eleccions per poder fer la consulta que s'havia negat des de Madrid:

"A la carta li deia: 'recorda que això t'ho he dit diverses vegades'. Estaven molt advertits del camí que estem seguint, a Madrid"

Artur Mas diu que el govern espanyol ja sabia que intentaria fer una llista potent, perquè guanyi per majoria i perquè el resultat no es pugui malinterpretar.

L'objectiu de la querella contra Mas

El president Mas creu que l'Estat pretén inhabilitar-lo perquè no es pugui presentar a les eleccions que ell vol convertir en la consulta definitiva. Creu que ara el govern de Madrid ha obert un camí que és imparable i darrere de la denúncia de la Fiscalia hi ha la mà de l'executiu i del Partit Popular, que ho anunciava des de dies abans:

"Alguns pretenen que quedi inhabilitat perquè no em torni a presentar a les pròximes eleccions"

En referència a la data en què es convocaran aquestes eleccions, la previsió del president és decidir abans de Nadal si s'avancen les eleccions, i situa el març com una bona data per fer aquests comicis. L'altra opció és convocar-les per després de les municipals del maig.

El president ha descartat trobar-se dissabte amb Mariano Rajoy, de visita a Barcelona. Mas ha dit que ell no ha estat informat d'aquesta visita i que a la seva agenda ja tenia compromesa una visita al santuari de Núria.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut