Vitòria

Mas i Urkullu acorden, a Vitòria, fer front al procés "recentralitzador" del govern espanyol

Urkullu i Mas també han mostrat la seva preocupació "pel desprestigi creixent de la política"

RedaccióActualitzat

El lehendakari, Iñigo Urkullu, i el president de la Generalitat, Artur Mas, han acordat treballar de forma conjunta per fer front al procés de "recentralització" del govern central.

Els dos presidents autonòmics han fet una trobada al Palau d'Ajuria Enea de Vitòria, després de la qual cap dels dos responsables institucionals ha fet declaracions. Però el govern basc ha informat del contingut a través d'un comunicat.

Urkullu i Mas també han mostrat preocupació "pel desprestigi creixent de la política" i han defensat que "és el moment de la transparència i de retre comptes permanent".

Aquesta cita entre els dos presidents autonòmics se celebra gairebé vuit mesos després que els dos mandataris es van reunir de manera discreta, sense convocar els periodistes, també a Vitòria.

Al vespre, tots dos han assistit al partit de futbol que enfrontava a Bilbao les seleccions basca i catalana. A la mitja part del partit, Mas també ha fet referència a la situació de la política catalana i a la seva relació amb Madrid. El president de la generalitat ha dit que "La meva tàctica pel partit que es juga a Catalunya és que els de casa ens entenguem". També ha agegit: "amb l'equip adversari, ja comptem que ens ho posarà difícil i que ens ho farà molt complicat, i, fins i tot, si ens pot fer alguna traveta ens l'acabarà fent, com s'està demostrant".

Quan al partit que es jugava Artur Mas ha destacat el "bon ambient" que s'ha viscut en aquest esdeveniment esportiu i ha afirmat que "és un bon final per a l'any carregat de simbolisme que hem viscut els catalans".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut