Barcelona

Mas i Junqueras es troben durant mitja hora per desencallar les negociacions per a l'avançament electoral

La trobada, la segona per desencallar les negociacions per a un possible avançament electoral, ha començat poc després de les 11 del matí

Actualitzat

Nova trobada per desencallar un avançament electoral. El president de la Generalitat, Artur Mas, i el líder d'Esquerra Republicana i cap de l'oposició, Oriol Junqueras, s'han reunit al Parlament poc després de les 11 del matí.

La trobada ha durat poc més de mitja hora. Tots dos líders han sortit del despatx de Mas al Parlament per anar a votar i es donava per fet que la reunió es reprendria, però no ha estat així.

A la sortida de la reunió, el president Mas l'ha valorat amb un curt "ha anat bé". Ha afirmat que ja explicarà més endavant el contingut de la reunió, sense precisar quan. El president ha tornat al seu despatx acompanyat pel conseller de la Presidència, Francesc Homs.

Segona reunió en deu dies

Aquesta és la segona reunió entre els dos líders després de les seves conferències per marcar el full de ruta del procés. La cita la van acordar aquest dijous a la cambra catalana després del nou gest d'Esquerra Republicana per permetre la tramitació dels pressupostos per a l'any que ve: va retirar "in extremis" l'esmena a la totalitat a la llei d'acompanyament.

Els mitjans van captar el moment en què Mas parlava amb Junqueras al Parlament i l'emplaçava a veure's.

Confiança en l'acord

El president Mas es va mostrar dijous confiat que hi acabarà havent acord per poder convocar eleccions anticipades en clau plebiscitària. Segons Mas, en aquests moments el que cal és tenir altura de mires i sentit de país.

En una conversa informal amb periodistes, Junqueras també es mostrava confiat a arribar a un acord sobre els pressupostos i també sobre un avançament de les eleccions al Parlament. El líder d'ERC assegura que l'acord és molt a prop. De moment, els republicans asseguren que les negociacions per a l'avançament electoral continuen verdes perquè tots dos partits mantenen les seves posicions.

Trobades poc secretes

Els dos líders es van reunir per últim cop dimecres de la setmana passada, quan van mantenir una trobada "positiva" al palau de la Generalitat. Com es va veure en el ple d'aquest dimecres, Esquerra continua vinculant un acord pressupostari amb un avançament electoral, mentre que Mas insisteix que són dues qüestions diferents. Junqueras ha opinat que el seu partit està fent gestos per facilitar un acord amb el govern i ha assenyalat que els seus contactes amb el president de la Generalitat estan sent molt freqüents aquests dies.

L'anunci de la trobada ha coincidit amb el ple dels pressupostos, que han superat el primer escull parlamentari gràcies a l'aliança de CiU i ERC per votar en contra de les esmenes a la totalitat que havien presentat la resta de grups.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut