El president de la Generalitat, Artur Mas.
El president de la Generalitat, Artur Mas.
Barcelona

Mas assistirà a la manifestació contra el terrorisme a París, plena de líders internacionals

El ministre d'Exteriors del Marroc també hi serà, sempre que no hi hagi caricatures de Mahoma

RedaccióActualitzat

El president Artur Mas participarà diumenge a la tarda a la manifestació de París en rebuig del terrorisme jihadista i en defensa de la llibertat d'expressió.

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i una àmplia representació dels partits catalans també seran demà a París. Representants d'UDC, PSC, PPC, ICV, EUiA i Ciutadans aniran a la manifestació per expressar la seva repulsa als atacs terroristes.

També assistirà a la manifestació el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, juntament amb els principals líders europeus: la cancellera, Angela Merkel, el primer ministre del Regne Unit, David Cameron, el primer ministre italià, Matteo Renzi, i també els seus homòlegs de Portugal, Bèlgica, Holanda i Luxemburg.

El primer ministre turc, Ahmet Davutoglu, també ha anunciat la seva presència.

Condicions del Marroc: sense caricatures

El Marroc hi enviarà el ministre d'Exteriors, Salahedín Mezuar, però amb una condició: que a la manifestació no hi hagi caricatures de Mahoma.

Sense els Le Pen

La presidenta de l'ultradretà Front Nacional, Marine Le Pen, no hi participarà perquè -segons ha dit- se n'ha sentit exclosa.

El seu pare, fundador del FN, Jean-Marie Le Pen, ha fet unes declaracions aquest dissabte desmarcant-se del corrent general de suport a les víctimes de "Charlie Hebdo". "Ho sento, però jo no sóc Charlie". "No em barallaré per defensar l'esperit de Charlie, que és un esperit que dissol l'ètica política", ha declarat en un vídeo penjat a la seva pàgina d'internet.

 

Anar al contingut