Barcelona

Mas assegura que els presidents posteriors a Tarradellas no tindran bust al palau de la Generalitat

Artur Mas ha inaugurat l'únic bust d'un president català de l'època moderna que faltava al pati dels Tarongers, el del màxim responsable de la Mancomunitat Josep Puig i Cadafalch

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat avui que no hi haurà més bustos de presidents catalans al palau de la Generalitat després d'inaugurar avui l'únic de l'època moderna que faltava al pati dels Tarongers: el del president de la Mancomunitat Josep Puig i Cadafalch. "Ara hi són tots i ja no n'hi haurà més. S'acaba amb Tarradellas", ha subratllat Mas, excloent-se ell mateix, Jordi Pujol -que avui declara al jutjat-, Pasqual Maragall i José Montilla. D'aquesta manera, la galeria de presidents del pati dels Tarongers conté els bustos d'Enric Prat de la Riba, Josep Puig i Cadafalch, Francesc Macià, Lluís Companys, Josep Irla i Josep Tarradellas.

En el seu discurs, el cap del govern ha instat els partits a convertir les eleccions autonòmiques del 27 de setembre en un "gran objectiu polític" per "construir la sobirania i un estat per a Catalunya". En un acte solemne al pati dels Tarongers del palau de la Generalitat amb tots els membres de l'executiu, Artur Mas ha presentat el bust restablert al seu lloc original del primer president de la Mancomunitat -embrió de la Generalitat moderna-, Enric Prat de la Riba, i n'ha inaugurat un altre de nou en honor al seu successor, l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch. Mas ha destacat que, amb la inauguració del bust de Puig i Cadafalch, s'ha fet un "acte de reparació històrica" que, a més, permet que tots els "presidents de la Catalunya moderna" -els de la Mancomunitat i de la Generalitat moderna fins a la seva restauració definitiva- tinguin el seu bust al pati dels Tarongers.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut