Barcelona

Mas: "Si el PP és portaveu de la fiscalia, 'apaga y vámonos'"

Després que el PP català ha avançat que hi haurà una querella contra el govern per suposats delictes el 9-N, el president denuncia la falta de separació de poders i diu que està tranquil perquè no ha fet "res il·legal"

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat ha posat el crit al cel pel fet que la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha avançat que la fiscalia presentarà aquest dimarts una querella contra ell i altres membres del govern. "Si el PP és portaveu de la fiscalia, 'apaga y vámonos', perquè vol dir que la desprotecció és total", ha afirmat Artur Mas, que considera aquest anunci com una evidència de la falta de separació de poders. "És molt preocupant que el PP faci de portaveu de la fiscalia", ha afegit en la roda de premsa posterior a la reunió del govern.

Tot i la queixa, Mas ha afirmat que els membres de l'executiu estan "molt tranquils" davant l'eventual querella. "No hem fet res il·legal", ha remarcat. "Hem fet un procés de participació perquè la gent pogués expressar la seva opinió", ha indicat.

Mas ha assegurat que no han rebut cap comunicació de la fiscalia. Segons Sánchez-Camacho, la querella serà pels suposats delictes de suborn, malversació de fons públics i desobediència".

La querella, en cas de presentar-se, s'hauria de fer al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Aquest mateix dimarts, el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, ha afirmat que es pronunciarà sobre el 9-N però sense precipitació i ha negat que actuï al dictat dels polítics.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut