Barcelona

Maria Barbal novel·la el cas de la indigent cremada en un caixer a Barcelona

El nou llibre de l'escriptora Maria Barbal, titulat "Emma", recull el cas dels tres joves que van cremar una indigent en un caixer el desembre de 2005. L'autora ofereix una mirada crítica sobre la societat i dóna una resposta fictícia al fet. La malaltia i la tristesa predominen al llarg de l'obra i faran que es trenqui la relació entre la protagonista, Emma, i en Denís, que apareix a la vida de l'Emma quan ella se sent desesperada com a dona.

Actualitzat
L'escriptora Maria Barbal escriu sobre el cas de la indigent que tres joves van cremar en un caixer de Barcelona el desembre de 2005. El nou llibre, titulat "Emma", explica com una dona que està en una situació semblant a la de moltes persones, de sobte es troba sotmesa en una situació marginal.

A partir d'aquest fet, l'autora dóna una resposta fictícia però versemblant i ofereix una mirada crítica sobre la societat i sobre la mateixa protagonista.

La protagonista, l'Emma, és una dona jove que no se sent estimada pel seu marit i troba la passió als braços d'en Denís, que apareix a la seva vida quan ella se sent "més desesperada" i "anul·lada" com a dona.

L'atracció "irresistible" que sent Emma per aquest nou amor li desperta les ganes de "viure d'una altra manera" i fa que la trajectòria de la seva vida, la pròpia d'una dona casada i amb una filla, faci un gir de 180 graus.

La tristesa i la malaltia intermitent seran predominants a l'Emma i faran que es trenqui la relació amb en Denís. De tornada a la seva ciutat, la protagonista veurà que "tot" ha canviat, perquè "ha transgredit" les normes socials i "familiars", i ja "ningú sap com tractar-la".

Barbal es va documentar sobre casos de persones que, per diverses circumstàncies, han passat de portar una vida "normal" a la mendicitat amb reportatges, articles sobre associacions que tracten de reinserir-los a la societat i entrevistes amb alguna d'aquestes persones.

"El que fem la majoria és resignar-nos a no fer canvis a les nostres vides i deixar de banda molts somnis i il·lusions, això és el més fàcil, però quan un fa el pas i fa un canvi tan radical, com deixar la família, el retorn és molt difícil", ha assegurat.
Anar al contingut