Barcelona

Marca Espanya es disculpa amb els catalans després del tuit ofensiu de l'exdirector adjunt

En una roda de premsa a Barcelona, l'alt comissionat de la Marca Espanya, Carlos Espinosa de los Monteros, ha expressat la seva "repulsa, condemna i rebuig" per aquest comentari, que ha qualificat d'"irresponsable". Juan Carlos Gafo va escriure al Twitter: "Catalans de merda, no es mereixen res".

RedaccióActualitzat
L'alt comissionat per a la Marca Espanya, Carlos Espinosa de los Monteros, ha demanat perdó als catalans que s'hagin pogut sentir "agredits o ofesos" pel tuit enviat per l'exdirector adjunt de Marca Espanya, Juan Carlos Gafo, en què manifestava: "Catalans de merda, no es mereixen res". Espinosa ha negat que hi hagi "sentiment anticatalanista" a Marca Espanya i ha al·ludit específicament les persones, institucions i empreses que s'hagin pogut sentir ofeses i tothom que, des de Catalunya, col·labora en el projecte.

En una roda de premsa a Barcelona per "donar la cara" després de l'"incident", el responsable d'aquest ens del govern espanyol ha expressat la seva "repulsa, condemna i rebuig" pel tuit, que ha qualificat d'"irresponsable". Espinosa ha recordat que Gafo, que va escriure el missatge després de sentir una xiulada a l'himne espanyol en la inauguració dels Mundials de Natació de Barcelona, ja ha estat destituït.

També ha afirmat que no volia justificar el tuit, però ha afegit que Gafo el va escriure des de casa seva, el cap de setmana i sense ser conscient de la responsabilitat que suposava el seu càrrec. "Es tracta d'un error, d'una persona que s'ha equivocat i que se n'ha adonat força ràpid i ha demanat disculpes a la mateixa xarxa", ha conclòs l'alt comissionat. A més, ha explicat que s'ha impartit un curset a responsables de Marca Espanya per fer-los veure la importància del que escriuen a les xarxes socials.

Un tuit "en calent"

El mateix Juan Carlos Gafo, a través d'una carta que Espinosa ha llegit en veu alta, també ha justificat el tuit com un acte "en calent" motivat per la "falta de respecte" que va suposar, per a ell, la xiulada a l'himne espanyol, un fet que torna a condemnar en la seva carta. Segons Gafo, va cometre "un error imperdonable i infantil" i va fer una "generalització injusta" dels catalans.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut