Careta de "Teresa Rampell" dels Manel que es pot veure quan escoltes la cançó a YouTube
"Teresa Rampell" és el primer single del nou disc dels Manel
Barcelona

Manel estrena a la xarxa "Teresa Rampell", el primer single del nou disc "Atletes, baixin de l'escenari"

El grup ha estrenat a la xarxa el primer single del seu tercer disc "Atletes, baixin de l'escenari". Es tracta de "Teresa Rampell", que des des la mitjanit ja es pot trobar a YouTube, Spotify i a l'iTunes. Escolta-la aquí.

RedaccióActualitzat
El grup barceloní Manel ha estrenat a la xarxa el primer single del seu tercer disc "Atletes, baixin de l'escenari". Es tracta de "Teresa Rampell", que des des la mitjanit ja es pot sentir en obert a YouTube i a Spotify. La cançó també es pot comprar a través d' iTunes per 0,99 euros. A més, com anuncia Manel a la seva pàgina de Facebook, a partir d'aquest dimarts, també es pot reservar el disc que es publicarà el 16 d'abril.

Fins ara, els Manel encara no havien introduït a les seves cançons un personatge amb nom i cognom. Ara ho fa amb "Teresa Rampell", segurament un homenatge a Ramon Rampell, protagonista de la novel·la "Un dia de la vida d'un home", la tercera obra de Mercè Rodoreda. Els Manel la descriuen com una noia molt guapa que passeja per Barcelona (segurament al districte de Gràcia, prop del Pont de Vallcarca) i, amb la seva presència, retorna l'amor a la ciutat.

Així, els Manel tornen amb una nova crònica d'una història actual i quotidiana, però explicada amb recursos poètics i metàfores, com, per exemple, la frase que tanca la cançó: "ets un nàufrag que ha decidit tastar l'aigua salada". "Teresa Rampell" és una cançó amb una tornada fàcil de retenir, marca de la casa de Manel, però amb una estructura complexa i una durada de 5,30 minuts. També aporta sonoritats poc explorades pel quartet barceloní, sobretot pel que fa als canvis d'intensitat i a l'ús de congues i unes guitarres amb reminiscències a la música africana, com fan habitualment bandes com els nord-americans Vampire Weekend o The Seihos, la banda paral·lela del baixista del grup, Martí Maymó.



"Atletes, baixin de l'escenari", que sortirà en format CD i vinil, a més de digital, el 16 d'abril, està editat per Warner/Discmedi. A banda de "Teresa Rampell", les altres cançons del disc són "Ai, Yoko"; "Vés, bruixot!"; "Ja era fort"; "Banda de rock"; "Deixar-te un dia"; "Mort d'un heroi romàntic"; "Imagina't un nen"; "A veure què en fem"; "Desapareixíem lentament"; "Quin dia feia, amics"; "Fes-me petons" i "Un directiu em va acomiadar". En total, 13 cançons que s'han enregistrat entre el febrer i el març als estudis Can Sons de Barcelona, sense músics addicionals, ni col·laboradors externs.

El grup de Guillem Gisbert, Martí Maymó, Roger Padilla i Arnau Vallvé presentaran "Atletes, baixin de l'escenari" el dijous 23 de maig al Parc del Fòrum de Barcelona, al Festival Primavera Sound.
Anar al contingut