Barcelona

Manel Fuentes: "La gent té ganes de Catalunya Ràdio i d''El matí de Catalunya Ràdio'"

Manel Fuentes és des d'aquest dilluns l'encarregat de pilotar la nova oferta matinal de Catalunya Ràdio. Fuentes avança la seva presència a l'emissora respecte de la temporada passada i dirigirà el nou "Matí de Catalunya Ràdio", on ja va tenir protagonisme anys enrere quan aquest programa el presentava Antoni Bassas.

Enllaç a altres textos de l'autor Manel Laborda

Manel Laborda

Cap de la secció de Societat de Catalunya Ràdio

Actualitzat
Quin és el repte més engrescador d'aquesta nova etapa que comences?
Evidentment, el que engresca més és poder pilotar aquest vaixell que es diu "El matí de Catalunya Ràdio", el programa de referència de la ràdio en català. Aquest és un repte que s'ha de treballar dia a dia amb la complicitat de tothom: oients, equip i col·laboradors.

Quines novetats aportarà "El matí de Catalunya Ràdio" d'aquesta temporada i quines veus ens despertaran?
Per damunt de tot hi ha una gran veu que és la de la Marta Romagosa, que tots coneixeu. S'incorpora al programa com a subdirectora. Una altra novetat és que renovem la tertúlia. L'avancem a dos quarts de nou i la farem més àgil. A més d'alguns tertulians ja habituals per la nostra audiència com el Josep Maria Terricabras –a qui fa temps que no escoltem–, n'hem fitxat de nous, com el Xavier Sardà o el Lluís Bassat. I estem molt contents que altres grans noms de la societat catalana com l'Antoni Puigverd, el Sebastià Serrano, la Marta Ferrusola, la Judit Mascó, la Carme Ruscalleda, el doctor Antoni Trilla, l'actor Josep Maria Pou o l'antropòleg Eudald Carbonell col·laborin setmanalment al programa.

El nou "Matí de Catalunya Ràdio" recupera detalls del passat? Amb quina filosofia neix?
Més que recuperar detalls del passat, manté alguns clàssics del programa. Els fans de "L'enigmàrius", que no pateixin. Es manté i a més amb una versió ampliada. Farem la Copa, la Lliga i la Champions de "L'enigmàrius". El temps a la carta tampoc hi podia faltar els divendres. I la filosofia, a l'equip l'hem resumit així: el nou "Matí de Catalunya Ràdio", com sempre. És a dir renovem continguts i formats però la base és la informació. La informació es pot presentar de moltes maneres i procurarem que tot sigui ben variat.

Vens d'una llarga etapa on has tractat la informació d'una manera crítica i buscant el somriure. Com afrontes el canvi de registre?
Si bé l'anàlisi crítica de l'actualitat no la perdrem en cap moment del programa, "El matí de Catalunya Ràdio" és un espai on hi conviuen diversos registres. Començarem informant, parlarem amb els protagonistes del dia, anirem allà on hi hagi la notícia i, un cop ho sapiguem tot, és quan pot arribar l'humor, com a sublimació de la realitat.

[ Continua llegint l'entrevista ]
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut