Madrid

L'última polèmica al voltant de Podem: les consultories de Monedero

Les formacions polítiques, cada cop més crítiques amb el nou competidor: Podem; i en aquest ambient creix una nova polèmica just la vigilia d'una gran mobilització a Madrid

RedaccióActualitzat

Que Podem és al centre del debat no ho diuen només les enquestes electorals, sinó la dimensió que agafen les polèmiques al voltant dels seus dirigents. L'última, els 400.000 euros que Juan Carlos Monedero va cobrar de governs llatinoamericans per treballs de consultoria.

La Universitat Complutense, on és professor, estudia si aquesta activitat va vulnerar la normativa interna. I Hisenda podria estar investigant aquests cobraments, als quals es va referir el mateix ministre Montoro.

En un míting ahir a la nit, Monedero es va mostrar desafiant:

"Montoro, em vols fer por? No et tinc por! Tinc els meus comptes en regla, he pagat els meus impostos i, encara que vulguis espantar-me, aquí estem, no em fas por! Ens han declarat la guerra i la guanyarem si vosaltres sou conscients que ens han declarat la guerra!"

El ministre d'Hisenda, Cristobal Montoro, responia a Monedero:

"Jo no crec que faci por a ningú, especialment als que estan al dia amb els seus impostos. Una altra cosa és els defraudadors fiscals. Si la qüestió és de frau fiscal, òbviamentd'això ens ocupem."

Cesar Luena, del PSOE, també ha volgut posar-hi cullerada:

"El senyor Monedero el que ha de fer és explicar-se. Encara no l'he sentit dir que no existeix cap relació entre aquestes quantitats de diners i el finançament del seu partit, de la seva campanya, del seu congrés... Només ha de dir que no."

Els focus també apunten a Íñigo Errejón. La Universitat de Màlaga ha decidit tirar endavant l'expedient disciplinari per aclarir si va incomplir el seu contracte com a investigador, que va desenvolupar a Madrid.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut