Madrid

Luis Bárcenas surt de la presó de Soto del Real: "He fet cas a Rajoy. Luis ha estat fort"

El jutge Ruz ha decretat la posada en llibertat l'extresorer del PP després de comprovar que ha dipositat a l'Audiència Nacional els 200.000 euros de fiança

RedaccióActualitzat

L'extresorer del PP Luis Bárcenas ha sortit a les 21:50 hores d'aquest dijous de la presó madrilenya de Soto del Real. Ha quedat en llibertat després que el jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha comprovat que Bárcenas havia dipositat a l'Audiència Nacional els 200.000 euros de fiança que ha aconseguit reunir en les últimes hores.

Bárcenas ha deixat el centre penitenciària acompanyat dels seus dos fills i després de passar-hi 19 mesos en presó preventiva pel "cas Gürtel". Davant dels mitjans de comunicació, l'extresorer del PP ha dit que no tenia "missatges per a ningú" i que l'únic que vol ara "és recuperar l'any i mig de vida que he perdut aquí".

Sí que ha tingut unes paraules per al president del govern espanyol. "Li he fet cas a Rajoy, li dono les gràcies. Luis ha estat fort de veritat. Li he fet cas i he estat fort", ha indicat en referència als missatges que suposadament s'haurien intercanviat.

A més, també ha dit que el PP "no té res a témer" d'ell. De fet, ha defensat que els populars són el partit "que ha de governar Espanya", un fet que ha volgut separar de la seva "discrepància amb certes persones que no s'han comportat com jo creia que s'havien de comportar".

Fiança pagada a primera hora

Des de feia hores, nombrosos mitjans de comunicació s'aplegaven a les portes de la presó a l'espera de la sortida. Al migdia, un dels seus fills, Guillermo, ha acudit a Soto del Real, però n'ha marxat poc abans de les tres perquè, segons ha dit, "encara queda estona" per la sortida. 

Bárcenas ha trigat 48 hores a reunir els diners, gràcies a les transferències dels seus familiars -germans, sogra, nebot, cosí i cunyat-, segons va explicar el seu encara advocat, Javier Gómez de Liaño. Sembla que 110.000 euros s'haurien dipositat a l'Audiència Nacional a través d'una transferència bancària i els altres 90.000 euros, per mitjà d'una entitat bancària.

En la seva declaració d'aquest dimecres, Bárcenas va tornar a insistir en l'existència d'una "caixa B" del partit i va negar que les donacions a la formació tinguessin relació amb adjudicacions públiques.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut