Barcelona

La Perla 29 triomfa als Butaca amb "L'orfe del clan dels Zhao"

Rosa Novell ha vist reconeguda la seva carrera teatral amb la Butaca Honorífica Anna Lizaran

Actualitzat

L'obra de la companyia La Perla 29 "L'orfe del clan dels Zhao" ha estat la gran guanyadora de la vintena edició dels Premis Butaca, amb sis premis. L'epopeia de Cheng Ying (interpretat per Julio Manrique) per salvar l'últim membre de la dinastia Zhao, narrada per Ji Junxiang al segle XIII, ha aconseguit els premis al Millor Muntatge, Millor Director (Oriol Broggi), Millor Actor (Manrique), Millor Actor de Repartiment (Pablo Derqui), Millor Il·luminació (Pep Barcons) i Millor Vestuari (Berta Riera).

A la gala de lliurament, al Teatre Principal de Barcelona, "L'orfe del clan dels Zhao", però, ha compartit protagonisme amb Rosa Novell. L'actriu catalana, que ha tornat als escenaris després de superar una greu malaltia que l'ha deixada cega, ha vist reconeguda la seva carrera teatral amb la Butaca Honorífica Anna Lizaran.

"Llibert", millor obra de petit format

En l'apartat d'interpretació femenina, Clara Segura ha rebut el Premi a la Millor Actriu per "La rosa tatuada", de Tennessee Williams; Mar Ulldemolins ha vist reconegut el seu paper a "El joc de l'amor i de l'atzar" amb el Premi a la Millor Actriu de Repartiment; i Mone Terol ha estat la Millor Actriu de Musical per la seva interpretació a "Marry Me a Little".

En el teatre musical, el guardó al Millor Muntatge ha estat per a "Germans de sang", una obra que també s'ha emportat el Premi al Millor Actor de Musical que ha recaigut en Benjamí Conesa. El muntatge "Llibert", de la companyia Les Llibertàries, ha estat elegida com la millor obra de petit format i l'autora de la peça, Gemma Brió, s'ha emportat el reconeixement al millor text.

Curiosament, "Un aire de família", l'obra que partia amb més nominacions (7), ha marxat de la gala amb les mans buides.

Els Premis Butaca s'escullen per votació dels espectadors entre els muntatges nominats per un comitè, també format per espectadors.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut