Lleó

Llibertat sota fiança per a la policia imputada arran del crim d'Isabel Carrasco

L'Audiència Provincial ha decretat una fiança de 10.000 euros

RedaccióActualitzat

L'Audiència Provincial de Lleó ha decretat la llibertat sota fiança de 10.000 euros per a la policia local imputada arran del crim d'Isabel Carrasco, la presidenta de la Diputació de Lleó que va ser assassinada a trets el 12 de maig del 2014.

La policia, que ha estat a la presó des del passat 16 de maig, ha reiterat la seva innocència i ha explicat que no va veure l'arma homicida que la filla de l'autora confessa del crim hauria dipositat al seu cotxe fins a 30 hores després, moment en què va trucar a la Policia. "Podria haver-la llençat, haver-me'n desfet, però no la vaig veure, i que la vaig veure vaig trucar a la Policia", ha declarat durant la vista.

El seu advocat ha remarcat que l'acusada va patir una "situació de bloqueig" en saber que la seva amiga estava detinguda i que "no va ser capaç d'assimilar la informació" fins que va trobar l'arma dins el deu vehicle.

Tant els advocats de l'acusació particular com la fiscalia s'han oposat a la posada en llibertat de la policia, perquè consideren que els delictes que se li imputen -homicidi, tinença il·lícita d'armes i atemptat a l'autoritat- "són de molta gravetat" i podrien suposar més de 20 anys de presó. El fiscal considera que "hi ha una coincidència molt sospitosa de temps i lloc" entre les posicions de l'acusada i Isabel Carrasco els dies previs al crim, fet que l'acusat defensor ha desmentit dient que no es pot extreure de l'informe policial "perquè és absolutament fals".

El mòbil de la policia local, segons ha apuntat la Fiscalia, seria la seva amistat amb les altres dues acusades, fet que la va portar a tenir "una col·laboració efectiva d'acord amb elles" per "mantenir l'arma en el seu poder" després del crim.

Un cop surti de la presó, l'acusada s'haurà de presentar cada dilluns al jutjat i entregar el passaport.

Anar al contingut