Futbol

Llagostera, amb 8.500 habitants, es converteix en la població més petita que tindrà un equip professional al futbol espanyol

El Llagostera jugarà la temporada que ve, per primera vegada a la seva història, en la Segona Divisió. En un cas inèdit de progressió meteòrica, l'equip gironí, amb 550 socis, arriba a la categoria de plata després d'una dècada daurada en què ha aconseguit sis ascensos. La vila del Gironès, de 8.500 habitants, es converteix en la més petita que tindrà un equip professional al futbol espanyol.

Actualitzat

El Llagostera jugarà la temporada que ve, per primera vegada en la seva història, en la Segona Divisió. En un cas inèdit de progressió meteòrica, l'equip, amb 550 socis, arriba a la categoria de plata després d'una dècada daurada en què ha aconseguit sis ascensos. La vila del Gironès, de 8.500 habitants, es converteix en la més petita que tindrà un equip professional al futbol espanyol.

L'eufòria del Llagostera en certificar-se l'ascens era, també, la mostra d'orgull d'una vila de 8.500 habitants que es converteix en la més petita que ha acollit mai un equip professional a l'estat espanyol. El conjunt d'Oriol Alsina va jugar les seves armes a la perfecció, i alguns dels jugadors que esperaven que Alsina se'ls endugués a Girona per poder jugar a Segona A ara es troben que ho podran fer amb el Llagostera.

Als jugadors del Nàstic, mentrestant, no se'ls podia consolar. Per als grana, tornar a Segona era un objectiu irrenunciable, fins i tot per al futur del club. I no podien acceptar haver caigut en un camp amb totes les connotacions negatives de la Segona B que s'han trobat, en dos anys, en altres camps de la categoria de bronze: gespa artificial irregular, que beneficiava l'equip local, terreny de joc curt i estret, públic a prop. A vegades, massa a prop.

Picabaralles i celebració local

Ja a la pròrroga, la incomprensible actitud d'un espectador local, en impedir un servei de banda de Juanjo García, va obrir la primera picabaralla amb intervenció de les dues banquetes. Vicente Moreno perdia els nervis amb cada segona pilota que entrava al terreny de joc, amb cada esfèrica que es quedava el públic. Al final del partit, aficionats locals que no van saber celebrar la victòria i seguidors visitants que no van saber pair la derrota van provocar les imatges més desagradables de l'eliminatòria, amb intervenció policial inclosa. Alguns espectadors van denunciar haver-se quedat fora del recinte tot i tenir entrada. Són imatges que contrasten amb la celebració improvisada dels jugadors i tècnics del Llagostera a la Plaça de Catalunya de la població. Va ser una celebració improvisada que va acabar amb tothom sortint de festa a Platja d'Aro, com tanta altra joventut de Llagostera i rodalies.

Nuha Marong, l'heroi inesperat

Al marge de tot el que ha corromput l'eliminatòria, el nom propi del partit d'ahir és el de Nuha Marong, un jugador de 20 anys, de pares gambians, criat a Blanes i a qui el Llagostera va fitxar procedent del Lloret, de Primera Catalana. Seu va ser el gol de l'ascens, el més important de la seva vida. Segurament, Nuha va recordar quan va haver de deixar el futbol durant un any perquè els seus pares no li podien pagar una quota d'inscripció. És una de tantes històries de la, de moment, interminable història del Llagostera.

Una ascensió meteòrica

Temp 04-05: 2a Regional
Temp 05-06: 1a Regional
Temp 06-07: Preferent
Temp 07-08: Preferent
Temp 08-09: 1a Catalana
Temp 09-10: Tercera
Temp 10-11: Tercera
Temp 11-12: Segona B
Temp 12-13: Segona B
Temp 13-14: Segona B
Temp 14-15: Segona

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut