Tarragona

L'hemodinàmica de Tarragona, Girona i Lleida obrirà 24 hores al dia a partir del 16 de febrer

La decisió ve precedida de la polèmica per la mort d'un pacient amb un infart durant el seu trasllat des de Tarragona perquè el servei estava tancat

Actualitzat

La Conselleria de Salut obrirà 24 hores el servei d'hemodinàmica de Tarragona, Girona i Lleida a partir del 16 de febrer. La decisió ve precedida de la polèmica per la mort d'un pacient amb un infart durant el seu trasllat des de Tarragona perquè el servei estava tancat.

Les Unitats d'Hemodinàmica que obriran seran les dels centres hospitalaris de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, el Josep Trueta de Girona i l'Arnau de Vilanova de Lleida. Ho ha anunciat aquest dijous el conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, en una reunió amb els responsables sanitaris de Tarragona i Terres de l'Ebre.

Fins ara, les unitats d'hemodinàmica obrien de 8.00 a 20.00, per la qual cosa els pacients que patien un infart fora d'aquest horari havien de desplaçar-se a Barcelona.

La mort d'una persona per infart perquè el servei estava tancat va provocar protestes dels ciutadans. Més de 600 persones, sense sigles i amb un únic missatge, es van manifestar a mitjans de gener al centre de Tarragona per exigir que el servei d'hemodinàmica de l'Hospital Joan XXIII funcionés les 24 hores.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut