L'exministre de Defensa espanyol Federico Trillo (Reuters)
L'exministre de Defensa espanyol Federico Trillo (Reuters)
Londres

L'exministre Trillo respon al "Deixin-los votar" de "The Economist"

L'actual ambaixador espanyol a Londres explica que no hi ha cap mecanisme per fer aquest referèndum sense anar en contra de la Constitució

Actualitzat

L'ambaixador espanyol a Londres i exministre de Defensa, Federico Trillo, ha enviat una carta a "The Economist" en què respon a un article publicat per aquest diari britànic que reclamava al govern espanyol que autoritzés un referèndum d'autodeterminació a Catalunya a l'estil del que es va fer a Escòcia.

A la resposta, Trillo explica que no hi ha cap mecanisme per poder celebrar aquest referèndum sense anar en contra de la Constitució espanyola i afegeix que el Tribunal Constitucional va dictaminar que la consulta no es podia fer i, per tant, el govern espanyol es limita a complir la llei.

Trillo també recorda que la Constitució la van votar el 9% dels catalans i afegeix que l'executiu del PP no pot negociar ni concedir el dret d'autodeterminació a Catalunya sense reformar la Carta Magna, i s'acaba preguntant per què el govern català no fa una proposta en aquest sentit.

Trillo se suma així als ambaixadors espanyols a Irlanda i a Israel que van enviar articles de resposta a diaris irlandesos i israelians en aquest mateix sentit.

Anar al contingut