Girona

Restablert l'AVE entre Girona i Figueres després que les vies es tornessin a inundar

El primer tren, procedent de Barcelona, ha passat a les 15.45 en direcció a l'estació de Figueres-Vilafant.

RedaccióActualitzat

Per segon cop en pocs mesos, les vies de l'AVE de l'estació de Girona s'han inundat a causa de les fortes pluges, un fet que ha provocat polèmica política. El servei ha quedat restablert cap a tres quarts de quatre de la tarda d'aquest dilluns, quan el primer tren procedent de Barcelona ha passat en direcció a l'estació de Figueres-Vilafant. Els trens entre Girona i Barcelona havien començat a circular a les set i vint del matí, amb deu minuts de retard.

Mentre el servei estava interromput, els passatgers que volien anar a Figueres havien d'agafar un tren regional, i els passatgers dels trens internacionals havien d'anar de Barcelona a Perpinyà en autocar.

Aquest diumenge, els forts aiguats van tornar a inundar l'estació de l'AVE a la capital gironina. Es van haver d'evacuar els passatgers de l'estació de Girona en un tren regional cap a Barcelona. L'aigua va entrar a l'estació cap a les nou de la nit i va obligar a anul·lar l'últim tren del dia, que anava en sentit Barcelona. El comboi va sortir de Girona i només va poder avançar uns metres, perquè l'aigua va entrar de sobte a l'estació, i va haver de fer marxa enrere. Els viatgers van haver de baixar del tren, que va quedar inundat amb un metre d'aigua.

A causa d'aquesta incidència, també es va haver d'anul·lar un altre comboi que havia de sortir de Barcelona a dos quarts de deu de la nit en direcció a Figueres. Segons Renfe, la incidència va afectar uns 200 passatgers.

El túnel de l'AVE de Girona ja es va inundar a finals de setembre, i no es va poder restablir la circulació de trens fins una setmana després.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, creu que aquest nou incident és inadmissible, assegura que reclamarà responsabilitats a Adif i anuncia una reunió amb responsables del Ministeri de Foment dilluns mateix.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, no s'ha mostrat gens sorprès. "Ha passat que teníem raó. Tots aquells dubtes que vam expressar per les solucions tremendament provisionals i pel fet que no s'hagués tapat el forat estaven fonamentats i, per tant, allò que ens van dir que no tornaria a passar, ha passat", ha dit. Quan l'alcalde ha intentat entrar a l'estació de l'AVE de Girona, els guardes de seguretat l'hi han impedit.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut