Barcelona

Les roses vermelles són les predominants enmig d'un univers de colors, significats ocults i textures

Les roses de pètals vermells són les preferides per Sant Jordi i les xifres ho corroboren. Copen el 90% del mercat. Però, a poc a poc, van guanyant terreny noves modalitats de flors, més originals i atrevides, realitzades amb els més variats materials i colors per adaptar-se als gustos i personalitat dels qui les reben. Potser el que no se sap tant, però, és que els colors de les roses tenen un significat simbòlic. A través del color pots transmetre, de manera molt subtil, determinats sentiments i missatges.

Actualitzat
La rosa vermella és la clàssica, la de sempre i la de tota la vida. I el seu significat no té secret. Regalar una rosa vermella és parlar d’amor, aquell sentiment més passional i excitant. Ideal, doncs, per als joves enamorats, per a les nòvies i les esposes. Però també es pot usar per regalar a un amic, a una mare o a persones molt especials en la vida de cadascú com a mostra de respecte al vincle que els uneix.

La rosa blanca també està unida a l'amor però alhora és símbol de pau i germanor, de puresa i d'innocència. Les núvies acostumen a escollir aquesta rosa per als seus rams perquè significa que durarà tota la vida i si una parella es regala roses d'aquest color s'estan demostrant que esperen un futur sòlid junts. Simbolitza així l'amor pur, feliç i per sempre. És el color indicat, a més, per a aquelles persones properes que estan malaltes per demostrar-los que se n'està pendent.

La rosa rosa implica dolçor, abscència de maldat ni doble intenció i, per tant, la persona que la regala és de fiar. Si hem d'agrair un favor important ens haurem de decantar per aquest color. També indica que s'aprecia molt la persona que rep la flor. Si el rosa és suau significa també admiració i simpatia.

La rosa groga és ideal per a l'amistat i per regalar als adolescents. Els més supersticiosos, però, poden veure darrere una flor d'aquest color, si la rosa prové d'una persona que no és gaire pròxima, una segona intenció oculta.

La rosa taronja denota entusiasme i desig passional; la verda es vincula amb l'esperança, l'equilibri, el descans i la joventut; la blava significa confiança, reserva, harmonia i afecte; si la flor és vermella bourdeus significa bellesa inconscient, i les violetes donen a entendre calma, autocontrol, dignitat i aristocràcia. Hi ha també colors per a sentiments més obscurs, la rosa grisa, per exemple, transmet desconsol, avorriment i vellesa, i la negra significa separació i tristesa, mort i nocturnitat. I, finalment, la rosa coneguda com a Arc de Sant Martí, que és la que combina pètals d'una àmplia gamma cromàtica i que, per tant, dóna resposta a tots els sentiments que es vulguin transmetre.

Gustos per tots

A part de l'àmplia gamma cromàtica de les roses, que creix cada any amb noves i innovadores propostes, al mercat es poden trobar també altres tipus de roses. Per als amants de les roses exclusives hi ha la possibilitat de personalitzar les flors amb dedicatòries i missatges gravats als pètals. També hi ha un ampli catàleg de flors artificials, elaborades amb tota mena de materials, des del plàstic, el vidre o l’acer fins al cartró, la goma o el paper.
Anar al contingut