El fiscal Alberto Nisman, en una entrevista en què explicava detalls de la trama que investigava.
El fiscal Alberto Nisman, en una entrevista en què explicava detalls de la trama que investigava.
Buenos Aires

Les proves pericials no troben restes de pólvora a les mans del fiscal argentí Nisman

La mort del fiscal, que investigava la presidenta argentina Cristina Fernández de Kirchner, ha commocionat la societat argentina

Actualitzat

La mort del fiscal argentí Alberto Nisman ha deixat moltes incògnites. S'ha obert una investigació per aclarir els fets i les dades provisionals de l'autopsia apunten al suïcidi. Les sospites sorgeixen del fet que Nisman va acusar la presidenta argentina, Cristina Fernández de Kirchner, de voler desvincular l'Iran de l'atemptat contra un centre jueu el 1994 que va deixar 85 morts. El fiscal tenia previst presentar el mateix dia de la seva mort, davant el Parlament argentí, més proves, més escoltes telefòniques, que implicaven la presidenta i els serveis secrets de la Casa Rosada.

Nisman va ser trobat al bany del seu pis de Buenos Aires amb un tret a la templa. Les proves pericials per determinar si tenia pólvora a les mans "han donat negatiu", segons Viviana Fein, la fiscal que investiga la seva mort.

"En ser una arma d'un calibre petit i no una arma de guerra, normalment això provoca que" l'anàlisi electrònica no doni resultats positius", ha afirmat Fein en declaracions a Radio Mitre. La fiscal ha remarcat que cal esperar a l'obtenció de totes les proves sol·licitades, perquè aquesta nova informació no descarta que Nisman es disparés a ell mateix.

El que sí que ha confirmat la policia és que el tret que va provocar la mort d'Alberto Nisman procedia de l'arma trobada sota el seu cos

La mort del fiscal ha provocat una gran commoció a la societat argentina. Milers de persones s'han manifestat als carrers de les principals ciutats del país i han reclamat "veritat i justícia" a través de les xarxes socials, amb l'etiqueta #YoSoyNisman.

Anar al contingut