Madrid

Rajoy demana que no s'enganyi els catalans amb unes eleccions que no seran plebiscitàries

El president espanyol considera que la convocatòria d'eleccions el 27 de setembre és la constatació del fracàs d'una política que només ha generat inestabilitat a Catalunya

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, adverteix que les eleccions plebiscitàries no existeixen i demana que no s'enganyi els catalans.

En una entrevista a l'agència EFE, Mariano Rajoy subratlla que les eleccions al Parlament del 27 de setembre seran com qualsevol altra convocatòria autonòmica. Considera que el fet que Mas hagi convocat aquests comicis és "la constatació i l'evidència del fracàs d'una determinada política que només ha generat inestabilitat a Catalunya".

El president espanyol alerta que les eleccions catalanes del setembre només serviran per escollir un nou Parlament, però no per pronunciar-se sobre la independència de Catalunya, i insisteix que s'han convocat "per pur interès partidista."

Rajoy ha negat la possibilitat que un pacte fiscal pugui "esmorteir" l'increment del sentiment independentista a Catalunya. El president espanyol no reconeix errors del seu govern en relació amb Catalunya i recorda que la presència de l'Estat a Catalunya ha servit perquè els proveïdors de la Generalitat puguin cobrar i per garantir els serveis públics fonamentals.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut