Barcelona

"El Niño" amb 15 nominacions i "Stella Cadente" amb 13, favorites de la VIIa edició dels Gaudí

El cinema català celebra de nou la seva gran festa aquest diumenge

RedaccióActualitzat

El cinema català celebra de nou la seva gran festa. Els Premis Gaudí celebren aquesta nit la seva setena edició al Sant Jordi Club. Les dues favorites són la coproducció catalana "El Niño" de Daniel Monzón amb 15 nominacions i "Stella Cadente" de Lluís Miñarro amb 13.

Repassem les nominacions

"El niño", 15 nominacions Entre les quals algunes de les categories més importants, com millor pel·lícula en llengua no catalana, millor direcció per al mallorquí Daniel Monzón, dues nominacions a la millor interpretació masculina, per Jesús Castro i Luís Tosar, i una altra doble candidatura al millor actor secundari, per Sergi López i Eduard Fernàndez.

"Stella Cadente", 13 nominacions Millor pel·lícula, millor director per al veterà productor Lluís Miñarro, millor protagonista femenina per Bárbara Lennie i millor interpretació masculina per Àlex Brendemühl

"[REC] 4: Apocalipisis", 9 nominacions La majoria de les quals són tècniques, però també és candidata a la millor pel·lícula en llengua no catalana. 

"Rastres de sàndal", 8 nominacions L'últim llargmetratge de Maria Ripoll aspira al Gaudí a la millor pel·lícula, a la millor protagonista femenina per Aina Clotet i millor actriu secundària, per la veterana Rosa Novell. 

"Diez mil quilómetros", 8 nominacions És candidata a alguns dels premis més importants de la nit: millor pel·lícula en castellà, millor director per Carles Marqués-Marcet, millor actriu per Natàlia Tena i millor actor per David Verdaguer. 

Totes les candidatures

Com a millor pel·lícula A banda de "Stella Candente" i "Rastres de Sàndal", estan nominades "Born", escrita i dirigida per Claudio Zulian i "L'altra frontera" d'André Cruz

A millor pel·lícula en llengua no catalana estan nominades "10.000 KM" de Carlos Marques-Marcet, "El Niño" de Daniel Monzón, "Hermosa Juventud" de Jaime Rosales i "[REC] 4: Apocalipsis" dirigida per Jaume Balagueró. 

El millor director serà Carlos Marques-Marcet per "10.000 KM", Daniel Monzón per "El Niño", Jaime Rosales per "Hermosa juventud" o Lluís Miñarro per "Stella Cadente". 

Els nominats a millor guió son Carlos Marques-Marcet i Clara Roquet per "10.000 KM"; Daniel Monzón i Jorge Guerricaechevarría per "El Niño"; Jaime Rosales i Enric Rufas per "Hermosa juventud" i Lluís Miñarro i Sergi Belbel per "Stella Cadente".

Les nominades a la categoria de millor protagonista femenina són Aina Clotet per "Rastres de sàndal"; Bárbara Lennie per "Stella Cadente"; Ingrid García-Jonsson per "Hermosa juventud" i Natalia Tena per "10.000 KM".

A millor protagonista masculí estan nominats Àlex Brendemühl per "Stella Cadente"; David Verdaguer per "10.000 KM"; Jesús Castro per "El Niño" i Luis Tosar, també per "El Niño".

Enguany torna l'animació. "Els caps de drap a la selva de l'arc de Sant Martí" d'Àlex Colls i "Mortadel·lo i Filemó contra en Jimmy el Catxondo" de Javier Fesser són les dues pel·lícules nominades. De fet, en aquesta edició torna la categoria a la millor pel·lícula d'animació que el passat any no va tenir cap nominada. 

Al millor documental estan nominades "Bugarach" de Ventura Durall, Sergi Cameron i Salvador Sunyer; "Els anys salvatges" també de Ventura Durall; "Gabor" de Sebastián Alfie, i "I will be murdered (Demà moriré)" de Justin Webster. 

A l'apartat de millor pel·lícula per a televisió hi ha "Descalç sobre la terra vermella" d'Oriol Ferrer; "L'últim ball de Carmen Amaya" de Judith Colell; "Prim: el asesinato de la calle del Turco" de Miguel Bardem, i "Vicenç Ferrer" d'Agustí Crespi.

A la categoria millor pel·lícula europea, els acadèmics han nominat "La isla mínima" d'Alberto Rodríguez; "Ida" de Pawel Pawlikowski; "La gran bellesa" de Paolo Sorrentino, i "Magical Girl" de Carlos Vermut. 

Ventura Pons, Premi Gaudí d'Honor

La Junta directiva del l'Acadèmia ha decidit distingir al director guionista i productor de cinema Ventura Pons amb el Premi Gaudí d'Honor-Miquel Porter 2015. Ventura Pons, amb 25 films és el director més prolífic del cinema català.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut