Catalunya

Les empreses volen reduir despeses a través d'internet

Les empreses preveuen disminuir els viatges de negocis gràcies a les noves tecnologies. Per fer front a la crisi, estudien treballar amb un ventall d'hotels reduïts o amb poques companyies aèries que els ofereixin millors condicions. També incrementaran l'ús de la videoconferència en substitució d'alguns viatges de negocis.

Actualitzat
En temps de crisi, les empreses intenten reduir despeses en tots els conceptes i un dels més cars són els viatges. Es calcula que a l'estat espanyol les companyies es gasten més de 4.500 milions d'euros l'any en viatges de negocis, i la majoria d'un sol dia per assistir a una reunió.

Un dels serveis que preveuen incrementar les empreses és la videoconferència, que servirà per estalviar-los diners. Però també volen utilitzar internet perquè els treballadors s'organitzin els seus viatges i siguin conscients de les pròpies despeses. L'objectiu és que siguin ells mateixos els que es reservin els bitllets a través d'un programa informàtic i no a través de terceres persones.

Maria Lluïsa Palet, presidenta de l'Associació Ibèrica de Viatges de Negocis, assegura que es preveu una reducció per l'any que ve entre un 10% i un 20% dels viatges. Però el gruix de l'estalvi passarà per reduir el ventall d'hotels on s'allotgen, treballar només amb una o dues cadenes a canvi d'obtenir preus més atractius i fer el mateix amb les companyies aèries.
Anar al contingut