Barcelona

L'àrea metropolitana de Barcelona, el Baix Llobregat i Tarragona són les zones amb l'aire més contaminat

L'aire de Catalunya més contaminat és el de Barcelona i el seu entorn, el del Baix Llobregat i el de Tarragona. L'estudi elaborat per Ecologistes en Acció, amb dades de la Generalitat, ha tingut en compte elements que provoquen contaminació, com el diòxid de nitrogen i les partícules en suspensió.

RedaccióActualitzat

L'àrea metropolitana de Barcelona, el Baix Llobregat i Tarragona són les àrees catalanes amb més contaminació de l'aire. Així ho afirma un informe elaborat per Ecologistes en Acció amb dades aportades per la Generalitat de Catalunya. L'estudi analitza les partícules en suspensió, el diòxid de nitrogen, l'ozó troposfèric i el diòxid de sofre, tots ells contaminants.

El responsable de l'informe, Mariano González, explica que els principals focus de contaminació de Catalunya són l'àrea metropolitana de Barcelona i el Baix Llobregat a causa d'un l'elevat trànsit rodat i una activitat industrial important, a més de la presència de l'aeroport i del port marítim. A Tarragona, la pol·lució apareix a causa de la refineria.

Segons l'informe, el 94% de la població de l'Estat ha respirat aire contaminat, d'acord amb els valors recomanats per l'Organització Mundial de la Salut. Està demostrat que la contaminació atmosfèrica provoca greus danys a la salut i que és un dels elements que causa càncer en els humans, amb especial incidència en el cas del de pulmó. Cal destacar que els nivells actuals de contaminació atmosfèrica provoquen 400.000 morts prematures anuals en el territori de la Unió Europea. Per això és important que la ciutadania conegui l'estat de l'aire que respira i que s'estableixin plans d'acció per reduir la contaminació.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut