L'ambaixador dels EUA a Madrid, James Costos, a l'esmorzar informatiu.
L'ambaixador nord-americà diu que Washington està "mirant amb interès" el que passa a Catalunya. (Foto: ACN)
Madrid

L'ambaixador dels Estats Units fa marxa enrere i lamenta que s'hagin "malinterpretat" les seves paraules

James Costos qualifica de "desafortunada" la reacció d'"alguns" a les seves paraules i Jordi Turull ho atribueix a "la màquina de la diplomàcia espanyola"

RedaccióActualitzat

L'ambaixador dels Estats Units a Espanya, James Costos, ha lamentat que "alguns hagin malinterpretat" les seves declaracions sobre els efectes que una eventual independència de Catalunya tindria sobre les empreses nord-americanes presents a l'estat.

En un missatge al seu compte de Twitter, Costos ha escrit un missatge qualificant de "desafortunada" la reacció d'"alguns" a les seves paraules i ha insistit que el procés català és "una qüestió interna" espanyola.

L'ambaixador nord-americà havia dit aquest dimarts al matí que, si bé era una "qüestió interna", si la situació canviava, "les empreses hauran d'adaptar-se". Poc després, el portaveu de la Generalitat, Francesc Homs, interpretava que les paraules de Costos demostraven que l'economia i les empreses busquen l'"eficàcia" i "valors segurs" com ho és Catalunya i apuntava que l'ambaixador dels EUA desmentia els "propagandistes del govern" espanyol.

Turull ho atribueix a "la màquina de la diplomàcia espanyola"

El president del grup parlamentari de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha dit que la "màquina de la diplomàcia espanyola" s'ha posat en marxa perquè l'ambaixador dels EUA matisés aquest dimarts a la tarda les declaracions que havia fet al matí. "Constatem que no és casual que quan algú fa unes declaracions en un sentit, el pes de la diplomàcia espanyola es posa al servei perquè ningú pugui interpretar que va a favor del procés", ha manifestat Turull.

Amb ironia, el líder del grup parlamentari de CiU ha apuntat que comença a passar "massa sovint que algú fa unes declaracions dient el que pensa i després ha de fer alguna rectificació".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut