Alpinisme

L'alpinista català Iñigo de Pineda mor en una expedició al Kangchenjunga

Nova tragèdia al món de l'alpinisme. Avui s'ha sabut que dissabte va morir l'alpinista català Iñigo de Pineda, de 39 anys, al cim del Kangchenjunga, el tercer més alt del planeta. De Pineda, amb àmplia experiència i que ja havia fet dos 8.000, va relliscar i va caure al buit després d'haver fet mitja volta i haver renunciat a fer el cim. Iñigo de Pineda anava acompanyat, en el moment de la tragèdia, d'Òscar Cadiach.

Actualitzat

Molt afectat, l'alpinista tarragoní ha confirmat la mort d'Iñigo de Pineda, amb qui compartia cordada al cim del Kanchenjunga, de 8.586 metres, a la serralada de l'Himàlaia. L'expedició havia arribat fins als 8.250 metres, però veient que les condicions de la neu eren desfavorables van decidir fer dos grups. Els escaladors bascos que anaven amb ells tornaven enrere i els catalans feien bivac per fer un altre intent al cim. Des del camp 4, Patxi Goñi i Julen Reketa van presenciar la relliscada d'un dels dos alpinistes catalans. No van saber que era De Pineda fins que Cadiach va anar a trobar-se amb ells al camp base. La mort d'Iñigo va ser instantània per culpa d'una caiguda de més de 1.000 metres.

Iñigo de Pineda pertanyia al Club Alpí K-2 de Tarragona. Vivia a Sitges i havia fet els cims del Cho Oyu i el Sisha Pangma, tots dos de més de 8.000 metres, a més de l'Aconcagua. També havia participat en una expedició a l'Everest l'any 2006. Cadiach i De Pineda intentaven el cim, juntament amb l'alpinista navarrès Patxi Goñi, l'alabès Julen Reketa i l'aragonès Fernando Rubio. Era el que es coneix com una expedició lleugera, és a dir, amb mínimes prestacions i atacava una muntanya on pràcticament no hi havia més escaladors que en un moment donat poguessin ajudar.

Anar al contingut