Airbus de Qantas a l'aeroport de Singapur, després de fer un aterratge d'emergència. (Foto: EFE)
Airbus de Qantas a l'aeroport de Singapur, després de fer un aterratge d'emergència. (Foto: EFE)
Sydney

L'aerolínia australiana Qantas detecta més anomalies als motors dels A380

La companyia aèria australiana Qantas ha anunciat la detecció de més "anomalies lleus" en el motor d'alguns dels avions A380 de la seva flota. En alguns casos, es tracta de pèrdues de fuel. Davant d'aquestes incidències, l'empresa ha decidit mantenir a terra com a mínim 72 hores més aquests avions que, de fet, ja no tenia operatius de forma cautelar des de l'avaria d'un reactor que dijous va obligar a fer un aterratge d'emergència a Singapur. La companyia Singapore Airlines, en canvi, assegura que no ha detectat cap anomalia als seus A380.

Actualitzat
El director general de Qantas, Alan Joyce, ha confirmat a la cadena pública australiana ABC que han trobat "anomalies lleus" en "tres dels motors" dels A380, el mateix que va haver de fer l'aterratge d'emergència dijous. Joyce ha afegit que són "motors nous en un avió nou, i no haurien de tenir aquest tipus de problemes" tenint en compte el temps que fa que estan en servei.

L'A380 és l'avió de passatgers més gran del món, capaç de transportar fins a 853 passatgers, i ha viscut ara l'incident més greu des que va entrar en servei, el 2007.

El director de l'aerolínia australiana ha afegit que sospita que el problema podria venir "del material o de la manera com s'han ideat els motors", però ha afegit que confia que el problema es pugui resoldre "en dies, no pas setmanes". De tota manera, ha advertit els vols amb els A380 continuaran suspesos fins que es pugui garantir la seguretat del passatge.

Qantas s'ha vantat de no haver tingut cap accident mortal en els 90 anys d'història de l'empresa.

Singapore Airlines no detecta problemes

La companyia Singapore Airlines ha conclòs que els motors Rolls Royce dels seus Airbus A-380 no presenten cap anomalia. "Hem acabat les inspeccions dels nostres onze A380 i no hi hem trobat res d'inquietant", ha assegurat un portaveu de la companyia. El resultat d'aquestes inspeccions, fetes arran de l'incident d'un aparell d'aquest model de l'australiana Qantas, contrasta, doncs, amb els d'aquesta companyia.
Anar al contingut