Maite Arqué, exalcaldessa de Badalona i exsenadora. (Foto: ACN)
Maite Arqué, exalcaldessa de Badalona i exsenadora. (Foto: ACN)
Badalona

La socialista Maite Arqué presidirà el Pacte Local pel Dret a Decidir de Badalona

L'exalcaldessa d'aquesta ciutat i també exsenadora, que actualment és militant de base de la formació, s'ha mostrat convençuda que el PSC no hi trobarà cap inconvenient. "A mi em sembla que per les declaracions que ha fet el primer secretari, el meu partit també hi està d'acord, en el dret a decidir", ha afirmat.

RedaccióActualitzat

La socialista Maite Arqué presidirà el Pacte Local pel Dret a Decidir de Badalona, que té com a objectiu consensuar amb les entitats locals un document per defensar la consulta sobre el futur del país. L'exalcaldessa d'aquesta ciutat i també exsenadora, que actualment és militant de base de la formació, s'ha mostrat convençuda que el PSC no hi trobarà cap inconvenient.

"A mi em sembla que per les declaracions que ha fet el primer secretari, el meu partit també hi està d'acord, en el dret a decidir", ha afirmat Arqué, que ha afegit que el document no es decantarà políticament per cap opció, i el contingut el decidiran les associacions, no pas els partits.

Un dels objectius d'Arqué és fer pedagogia a tots els barris de la ciutat -molts amb catalans nascuts fora del país- perquè es facin seu aquest dret: "El dret a decidir dóna llibertat, és més democràcia, és més participació", ha explicat l'exalcaldessa.

Una figura de consens

Fonts d'Òmnium Cultural han explicat que s'ha triat la figura de l'exalcaldessa socialista no pel color polític, sinó per la seva llarga trajectòria a la ciutat i pel seu tarannà de consens. Maite Arqué va ser alcaldessa a l'Ajuntament de Badalona entre el 1999 i el 2008, llavors ho va deixar per fer de senadora a Madrid fins al 2012.

El Pacte Local pel Dret a Decidir l'impulsa Òmnium Cultural i es presenta aquesta tarda a Badalona amb la presència de tots els partits polítics menys el PP.

Anar al contingut