Barcelona

La sisena edició de la Festa per al Joc i la Joguina continua reivindicant més presència de joguines en català

El passeig de Sant Joan de Barcelona s'ha tornat a convertir un any més en una gran ludoteca a l'aire lliure per acollir la sisena edició de la Festa per al Joc i la Joguina en Català.

Actualitzat
Un any més, l'objectiu principal de la trobada, organitzada per la Plataforma per la Llengua, ha estat reivindicar que hi hagi més joguines que incloguin el català en tots els suports lingüístics, tan impresos com electrònics.

Durant tot el dia, i fins a les 6 de la tarda, petits i grans han pogut gaudir de diferents activitats com ara tallers diversos, contacontes, castells inflables i titelles, entre d'altres. La festa s'ha complementat amb l'edició de 26 mil cartes als Reis, que es distribuiran a ludoteques i biblioteques de Catalunya i el País Valencià.

Segons la Plataforma per la Llengua, hi ha 560 joguines que inclouen el català, un 6% del total de les joguines del mercat. En els últims anys el sector ha experimentat una progressiva millora. El 2007 era del 4,8% i l'any 2008 era del 5,4%. Actualment, a més, hi ha 74 empreses que fabriquen jocs i joguines en català.

El Consorci per la Normalització Lingüística ha elaborat, juntament amb la Plataforma per la Llengua, un catàleg de joguines en català que es pot consultar a www.plataforma-llengua.cat/joguines.

Anar al contingut