La reina Beatriu ha adreçat un discurs televisat a la nació anunciant que abdica
La reina Beatriu ha adreçat un discurs televisat a la nació anunciant que abdica
Amsterdam

La reina Beatriu d'Holanda abdica a favor del seu fill Guillem Alexandre

La reina Beatriu d'Holanda abdica a favor del seu primogènit, el príncep Guillem Alexandre. La monarca ho ha anunciat oficialment aquest dilluns al vespre en un discurs televisat que ha adreçat a la nació.

RedaccióActualitzat
La reina Beatriu d'Holanda ha abdicat en favor del seu primogènit, el príncep Guillem Alexandre. La monarca ho ha anunciat oficialment aquest dilluns al vespre en un discurs televisat que ha adreçat a la nació.

La reina Beatriu complirà 75 anys aquest dijous i en fa 33 que és al tron holandès. Així, és la reina del país des del 1980, quan la seva mare va abdicar després d'un regnat de 31 anys. La decisió d'abdicar ha transcendit hores abans a través de mitjans locals que han citat fonts de la casa reial, i en el discurs ha confirmat la notícia que es farà efectiva el 30 d'abril.

Els motius que ha esgrimit la monarca són principalment dos: la seva edat i també que aquest any en farà dos-cents del reialme holandès. L'efemèride ha empès la reina Beatriu a fer-hi coincidir la retirada.

El nou cap d'estat serà Guillem IV, que està casat amb l'argentina Máxima Zorreguieta. Del nou rei, la reina Beatriu n'ha parlat només amb elogis, destacant que està més que preparat per assumir les responsabilitats.
Anar al contingut