La policia deté quatre presumptes jihadistes a Ceuta

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, diu que els detinguts estaven molt radicalitzats i disposats a cometre atemptats

Actualitzat

La policia espanyola ha detingut a Ceuta quatre presumptes jihadistes, en una operació policial que continua oberta.

Els detinguts són dues parelles de germans d'origen marroquí i nacionalitat espanyola. El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha descrit els detinguts com persones "molt radicalitzades", entrenades i disposades a cometre atemptats i fins i tot a immolar-se. Fernández Díaz ha destacat el paral·lelisme entre els detinguts a Ceuta i els dos germans Kouachi, autors de l'atemptat a "Charlie Hebdo".

La policia considera que els detinguts tenien "la clara determinació d'atemptar" i una gran preparació física i psicològica, a més de coneixements sobre l'ús d'armes.

L'operació s'ha fet la matinada de dissabte i ha estat dirigida i coordinada per la Fiscalia de l'Audiència Nacional i el titular del jutjat central número cinc. En el transcurs de l'operació, s'han fet escorcolls a dos domicilis de Ceuta i s'hi han confiscat armes i uniformes de combat.

Les detencions d'aquestes quatre persones són les primeres a l'estat espanyol des dels atemptats a la redacció de la revista "Charlie Hebdo" i al supermercat de productes jueus de París del 7 i 9 de gener. Després de l'atemptat a la revista francesa, el ministeri de l'Interior va decretar l'alerta antiterrorista de nivell 2.

L'any 2013 ja es va fer a Ceuta una altra operació contra el jihadisme que va acabar amb la detenció de vuit persones al barri del Príncep. D'aquest barri de la ciutat autònoma provenen la majoria de joves captats per anar a combatre a Síria o a l'Irak amb Estat Islàmic.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut