Barcelona

La passejada sota el lema "Tornem a la Rambla!" fa campanya en contra de la sobreexplotació turística

Els veïns de Ciutat Vella, a Barcelona, de la mà del col·lectiu Accions Urbanes, fan campanya per recuperar la Rambla. Consideren que la sobreexplotació turística del passeig i la banalització de l'espai l'han anat allunyant progressivament dels que hi viuen més a prop.

Actualitzat
La Rambla de Barcelona ha estat a través del temps el punt de trobada per excel·lència de la ciutat: un lloc de passeig, de celebracions i protestes, i, sobretot, un lloc per seure i veure passar el món.

Aquest dissabte l'itinerari "Tornem a la Rambla!" ha reivindicat aquest esperit. Portar les cadires de casa i situar-les al mig del carrer per recuperar un espai públic que molts barcelonins han deixat de sentir com a seu, des que el turisme s'ha convertit en la imatge gairebé exclusiva del carrer.

Albert Sancho, del col·lectiu Accions Urbanes: "Les cadires són un gran símbol, n'hi havia moltes i no separades sinó l'una al costat de l'altra, i els ciutadans hi venien a parlar de futbol, de política, de les seves coses; la Rambla era un espai de trobada. I nosaltres hi hem portat algunes cadires perquè volem que la ciutadania torni a utilitzar-la."

Manuel Delgado, antropòleg: "És la conversió de la Rambla en una mena de parc temàtic, una mena de reserva natural, d'una imatge purament turística, tòpica, el que l'ha espatllada. Seria important que tornessim a conviure-hi, com deia Gato Pérez, obrers i turistes. Això sempre ha estat un lloc per a tothom."

En sis punts diferents del passeig s'han plantejat qüestions com la pèrdua del teixit comercial, la transformació de la ciutat en marca comercial o l'aplicació de l'ordenança de civisme.

Els veïns de Ciutat Vella han fet un blog des d'on es poden seguir les accions que duen a terme.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut