Internet cada cop té un paper més destacat en el dia dels Innocents
Internet cada cop té un paper més destacat en el dia dels Innocents
Barcelona

La nova colònia de Guardiola o la venda de La Moncloa, entre les innocentades del dia

El 28 de desembre, Dia dels Innocents, és el dia de les bromes, de les llufes i del sentit de l'humor. Amb el pas dels anys, aquesta tradició ha anat perdent pes al carrer i, fins i tot, a les portades del diaris d'informació general, on amb prou feines aquest dimarts apareixia alguna innocentada. No així als mitjans esportius, amb notícies com una colònia feta per Guardiola batejada "Filosof'eau" o el fitxatge de Zlatan Ibrahimovic pel Reial Madrid. On més es podia triar i remenar és a la xarxa, on webs de tot tipus posaven a prova els internautes.

Actualitzat
Hi ha hagut innocentades que fins i tot se n'han anat de les mans. La notícia que Javier Bardem rodaria a les ordres d'Alejandro Amenábar el 2012 va començar a córrer com la pólvora: diaris digitals, Twitter, Facebook, blogs... A causa del seu ressò, l'agència EFE ha hagut d'emetre un desmentiment de la informació.

El món casteller ha estat un dels més bromistes. Els Castellers de Vilafranca han protagonitzat diverses innocentades com, per exemple, que un avió de Spanair portaria el seu escut o que havien arribat a un acord per portar publicitat a la camisa.

Entre les innocentades més difícils de creure hi ha hagut que el Consell Comarcal del Maresme havia contractat Belén Esteban per promocionar el turisme a la comarca i que Zapatero podria vendre La Moncloa com a mesura d'estalvi.

Els mitjans esportius han estat els que més innocentades han publicat. Un bon regal de Reis podria ser la nova colònia de Pep Guardiola batejada "Filosof'eau". Algunes de les notícies del dia eren el fitxatge de Zlatan Ibrahimoviv pel Reial Madrid o que el Barça vestiria la temporada vinent de blanc.

Les xarxes socials també bullen d'innocentades. Al Twitter se'n poden seguir amb les etiquetes #28d o #innocentada.
Anar al contingut