Ruby i Berlusconi, en dues imatges d'arxiu. (Foto: Reuters)
Ruby i Berlusconi, en dues imatges d'arxiu. (Foto: Reuters)
Milà

La justícia italiana absol Silvio Berlusconi del "cas Ruby"

Un tribunal de Milà absol l'exprimer ministre italià, condemnat a set anys de presó i a la inhabilitació perpètua per l'exercici d'un càrrec públic

RedaccióActualitzat

Un tribunal de Milà ha absolt l'exprimer ministre italià Silvio Berlusconi per l'anomenat "Cas Ruby", un escàndol d'abús de poder i incitació a la prostitució de menors.

L'exprimer ministre havia apel·lat, per una condemna en primera instància a set anys de presó i a la inhabilitació perpètua per l'exercici d'un càrrec públic.

La sentència inicial va considerar Berlusconi culpable de mantenir relacions sexuals amb una jove marroquina quan encara era menor d'edat, i de trucar a una comissaria de Milà per demanar que l'alliberessin després de ser detinguda per robatori.

Ara el jutge al·lega falta de fonament i errors processals per absoldre l'exprimer ministre. El tribunal considera que la condemna per abús de poder "no té fonament" i que el càrrer d'incitació a la prostitució "no constitueix cap delicte"

Berlusconi compleix una pena d'un any de serveis socials per un delicte d'evasió fiscal en l'anomenat cas Mediaset. Un cop a la setmana, precisament els divendres, ajuda en una residència d'ancians afectats d'Alzheimer. Aquest divendres, Il Cavaliere ha anat a la residència, però no ha volgut fer declaracions sobre la decisió judicial.

Anar al contingut