Atenes

La justícia absol el periodista grec Kostas Vaxevanis, acusat de "violació de dades personals"

Va ser acusat de "violació de dades personals" per haver publicat a la revista "TOP-DOC" una llista de 2.059 persones evasores d'impostos i amb comptes a Suïssa.

RedaccióActualitzat
La justícia ha absolt el periodista grec Kostas Vaxevanis, acusat de "violació de dades personals", per haver publicat una llista de 2.059 persones, evasores d'impostos i amb comptes a Suïssa.

El judici ha tingut una única sessió i el periodista s'ha refermat en la seva acció i ha denunciat que a Grècia hi hagi gent intocable.

Costas Vaxevanis ha assegurat que la llista de noms és la mateixa que va donar la llavors ministra de Finances francesa, Christine Lagarde, actual cap del Fons Monetari Internacional, al seu homòleg grec.

El periodista afirma que les persones que són a la llista tenen comptes a Suïssa i admet en el seu article que això no és delicte, però que se sospita que han utilitzat aquests comptes per fer algun tipus de frau a la hisenda grega.

A la llista hi ha exministres i familiars directes de polítics a més del propietari de l'empresa de construcció més gran de Grècia.

L'argument de la defensa s'ha basat en el fet que la revista on es va publicar la llista no incloïa les quantitats de diners que cadascun dels noms de la relació tenen dipositada en els bancs suïssos.

La defensa ha argumentat també que la informació és d'interés i que, en conseqüència, és un deure periodístic publicar-la.





VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut