Madrid

"La isla mínima" triomfa als premis Feroz amb cinc guardons i Carlos Saura obté el premi honorífic

RedaccióActualitzat

La pel·lícula més premiada en la segona edició dels Premis Feroz, uns guardons que organitza l'Associació d'Informadors Cinematogràfics i que volen ser una antesala dels Goya a nivell espanyol, ha estat "La isla mínima". Una mostra de cinema negre policíac molt ben filmada pel realitzador Alberto Rodríguez. Aquesta intriga sobre un assassí en sèrie en un àmbit rural de maresmes del Guadalquivir ha merescut cinc guardons: el de millor pel·lícula dramàtica, millor direcció, millor actor principal per a Javier Gutiérrez, a la música original de Julio de la Rosa i al millor tràiler.

L'Associació d'Informadors Cinematogràfics ha valorat que "Carmina y amén" és la millor comèdia de l'any, passant per sobre de "Ocho apellidos vascos", que no ha guanyat res.

Tampoc Carmina Barrios, la mare de l'actor Paco León, no ha guanyat un Feroz pel seu paper protagonista. Perquè el premi a la millor actriu l'ha guanyat Bárbara Lennie, en un paper complex i hipnòtic a "Magical Girl", l'altra de les grans finalistes. És un dels quatre premis que ha rebut aquest film, el segon llargmetratge de Carlos Vermut. Explica la història d'un pare que vol satisfer l'últim desig de la seva filla malalta. També s'ha premiat el guió, la feina de José Sacristán en un paper de repartiment i el cartell de la pel·lícula.

El director Carlos Saura, amb més de 40 pel·lícules, ha obtingut el premi honorífic per tota una vida dedicada al cinema. El premi especial, finalment, ha estat per a la fotografia i el so de "Costa da Morte", de Lois Patiño.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut